2017-11-02 09:00:58
Φωτογραφία για Αλλάζουν όλα με το νέο ΚΟΚ
Μειώνονται κατά 40% όλα τα πρόστιμα για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει μέχρι τριπλάσια προσαύξηση, ανάλογα με το εισόδημα του κάθε οδηγού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στο νέο ΚΟΚ προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για τη χρήση κινητού, την έλλειψη κράνους και ζώνης ασφαλείας, τη στάθμευση σε ράμπες ή την παρεμπόδιση της διάβασης των ατόμων με αναπηρία και τη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στους αυτοκινητοδρόμους.

Επίσης για φορτηγά που προσπερνούν μέσω της δεξιάς λωρίδας προβλέπεται αφαίρεση οδήγησης για 30 ημέρες.

Μάλιστα, αν ο παραβάτης κάνει δύο φορές το ίδιο… λάθος τότε θα υπάρχει αφαίρεση της άδειας οδήγησης, αλλά και επανεξέταση.

Σημειώνεται πως ο νέος νόμος ταξινομεί τις παραβάσεις του ΚΟΚ σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.

Η διαβάθμιση θα γίνει μετά από εισήγηση της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Προβλέπονται επίσης και δύο πρόσθετες κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.


Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, τα πρόστιμα τις περισσότερες φορές θα είναι μηδαμινά, αλλά τα διοικητικά μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, όπως αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου, ο νέος νόμος προβλέπει αύξηση του ορίου ταχύτητας από τα 130 χιλιόμετρα στα 150 χιλιόμετρα μετά από μελέτη και έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Απαγορεύσεις τίθενται για τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες (γουρούνες) όπου απαγορεύεται η χρήση τους στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Την ίδια ώρα τα κριτήρια για τους οδηγούς που μεταφέρουν μαθητές θα γίνονται πιο αυστηρά. Θα υπάρχει όριο ηλικίας -τα 55 έτη- για οδηγούς λεωφορείων που μπορεί να παραταθεί μέχρι τα 65, εφόσον ανά πενταετία υπάρχουν εξετάσεις για οδική συμπεριφορά και υγεία.

Εξετάσεις θα δίνουν και όσοι οδηγοί ΙΧ έχουν συμπληρώσει τα 75 έτη, οι οποίοι ανά πενταετία θα υποχρεώνονται σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς και δεν θα παραδίδουν μόνο ιατρικές βεβαιώσεις όπως γίνεται σήμερα.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ