2017-11-02 12:19:32
Φωτογραφία για Νήπια από τα ορεινά χωριά της Αχαΐας κινδυνεύουν να μην πάνε του χρόνου Α Δημοτικού
Ανησυχία και προβληματισμός για τους γονείς μαθητών που διαμένουν σε ορεινά χωριά του δήμου δυτικής Αχαΐας Τα νήπια κινδυνεύουν του χρόνου να μην πάνε στην Α Δημοτικού!

Το θέμα έχει ως εξής. Μέχρι σήμερα τα παιδιά που πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο Άρλας από Σανταμέρι, Πολύλοφο, Χαραυγή και Νεοχώρι, δεν μεταφέρονταν με ταξί, όπως έχουν δικαίωμα, αλλά κάποια από αυτά τα πηγαίνουν οι γονείς τους.

Όμως οι περισσότεροι, δεν μπορούν και τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά αναγκάζονται να μην πηγαίνουν στο σχολείο τους.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς από τον μήνα Μάιο να δηλώνουν, πόσα παιδιά θα μεταφέρονται και από ποια χωριά, ώστε να προγραμματίσουν τις μεταφορές. Φέτος όμως, δόθηκε παράταση σε κάποια παλιά δρομολόγια και δεν δόθηκε σε αυτά που λειτούργησαν πέρυσι για πρώτη φορά. Με αποτέλεσμα τα παιδιά από τα χωριά αυτά, να μείνουν απέξω.


Οι γονείς στα ορεινά χωριά, συγκεντρώθηκαν αρχές Οκτωβρίου για να δουν τι θα κάνουν. Επικοινώνησαν επίσης και με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι γονείς, ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι θα δρομολογήσει ταξί όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που "έτρεχε" εκείνες τις μέρες. Όπως επίσης είναι γνωστό, υπήρχε σχετική οδηγία  από την Περιφέρεια προς τα σχολεία να συστήνουν στους γονείς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους και να καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς, από το γονικό επίδομα που δικαιούνται.

Οι γονείς όμως αντέδρασαν και δεν το δέχτηκαν, γιατί όπως λένε, δεν έχουν τη δυνατότητα εκείνες τις ώρες να μεταφέρουν τα παιδιά τους, λόγω των εργασιών τους και των αποστάσεων.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, οι φάκελοι άνοιξαν και μπήκε ένα δρομολόγιο για τα παιδιά από το Σανταμέρι ενώ έμειναν απέξω τα νήπια από Χαραυγή και Νεοχώρι. Δύο από τα παιδιά αυτά είναι Νήπια και αν δεν παρακολουθήσουν το Νηπιαγωγείο, δεν θα μπορούν να γραφτούν στην Α Δημοτικού την επόμενη χρονιά.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια, τονίζει ότι δεν υπάρχει ανάδοχος και οι γονείς από τη δική τους πλευρά, εκτιμούν ότι η μεταφορά των παιδιών τους από το σπίτι στο σχολείο είναι δικαίωμά τους και προβλέπεται από το νόμο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ