2017-11-02 16:00:33
Φωτογραφία για Με αυτονομίες 450 χιλιομέτρων τα νέα ηλεκτρικά Ι.Χ.
Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης φαίνεται, ότι βρίσκει τη λύση του.

Αναφερόμαστε στις αυτονομίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, οι οποίες τα υποβάθμιζαν μέχρι πρόσφατα σε μοντέλα πόλης, καθώς ξεπερνούσαν με δυσκολία τα 100 χιλιόμετρα. 

Ωστόσο, νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι την επόμενη τριετία θα μπορεί να διανύσει το μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο 450 χιλιόμετρα, χωρίς να χρειαστούν ενδιάμεση φόρτιση οι μπαταρίες του.

Πρόκειται για μία αθόρυβη επανάσταση, αν σκεφτούμε, ότι το 2011 κυμαινόταν η μέση αυτονομία ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος γύρω στα 150 χιλιόμετρα, το 2016 έφτασε τα 270 και το 2020 θα αγγίζει τα 450.

 Πιθανόν μάλιστα και περισσότερα, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η τεχνολογία των μπαταριών τους κάνει πραγματικά άλματα και τα αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Πρωταθλητές αυτονομίας είναι τα μοντέλα Tesla S και Χ με 632 και 565 χιλιόμετρα, το Opel Ampera-e και το ομογάλακτο Chevrolet Bolt καλύπτουν την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη (ή 520 χλμ.) πριν αδειάσουν οι μπαταρίες τους, το νέο Nissan Leaf διαθέτει 350 χλμ. αυτονομία και προσεχώς 500, η ανανεωμένη BMW i3 διανύει έως 300 χλμ. και το Hyundai Ioniq 280.


Από πίσω ακολουθεί μία αρμάδα ηλεκτροκίνητων μοντέλων σχεδόν από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που θα λανσαριστούν έως το 2020 και θα διαθέτουν ανάλογες προδιαγραφές. Πρόκειται για μία εξέλιξη, που αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στη συγκεκριμένη τεχνολογία, πάντα βέβαια σε συνδυασμό με τα οικονομικά κίνητρα αγοράς τους, τα οποία ισχύουν σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

Εκτός από την Ελλάδα βεβαίως, η οποία δεν έχει χρήματα για τέτοιες «ανοησίες» και απλά απαλλάσσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα από το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης και τα Τέλη Κυκλοφορίας λόγω μηδενικών ρύπων. Χωρίς οικονομική στήριξη και επιδότηση θα παραμείνει ωστόσο το – ακριβό – ηλεκτρικό αυτοκίνητο απαγορευμένος καρπός για τον Ελληνα πολίτη.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ