2017-11-02 16:06:44
Φωτογραφία για Ασφάλεια Πατρών: «Ξήλωσε» δύο Αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις που λήστευαν σε Πάτρα, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Αττική
Οι ληστές, που δρούσαν πάντα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους  και  γάντια στα χέρια, ακινητοποιούσαν τα θύματα με την απειλή όπλων.

Οκτώ ληστείες με θύματα ηλικιωμένους και έντεκα κλοπές που είχαν γίνει σε Αχαΐα, Ζάκυνθο και Αττική εξιχνιάστηκαν μετά την εξάρθρωση δυο εγκληματικών οργανώσεων από την Ασφάλεια Πατρών, που έκανε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Ζάκυνθο.

Από την πρώτη συμμορία συνελήφθησαν επτά Αλβανοί και τρεις Έλληνες μεταξύ των οποίων ο 40χρονος Αλβανός αρχηγός της που επέλεγε τους στόχους και όριζε ποιοι από τα μέλη της θα τον “χτυπούσαν”, καθώς και μια γυναίκα, ενώ ένας από τους αλλοδαπούς κρατείται ήδη σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι ληστές, που δρούσαν πάντα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους  και  γάντια στα χέρια, ακινητοποιούσαν τα θύματα με την απειλή όπλων ή χτυπώντας τα, για να αρπάξουν χρήματα, κοσμήματα, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικές συσκευές.


Από τις 3 Ιουνίου ως τις 7 Σεπτεμβρίου, οι κακοποιοί διέπραξαν τρεις ληστείες στα Σαγαίϊκα Αχαΐας, στο Μουζάκι και το Καλλιπάδο Ζακύνθου και έξι διαρρήξεις σε σπίτια και μια επιχείρηση στο Λαγανά, στις Βάρρες, στο Αργάσι και στο Μουζάκι Ζακύνθου, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 125.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία τα πωλούσαν αυθημερόν σε κλεπταποδόχους για να μην εντοπιστούν από τις έρευνες.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Στο σπίτι ενός 50χρονου που φιλοξενούσε μέλος της σπείρας, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα αεροβόλο όπλο με μεταλλικά σφαιρίδια στον γεμιστήρα, τρεις πυροκροτητές, μια κουλούρα με βραδύκαυστο φυτίλι, 20 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ένα σκοπευτικό laser που προσαρμόζεται σε πυροβόλα ή αεροβόλα όπλα και δύο ανάγλυφες στρογγυλές σφραγίδες Εισαγγελικής αρχής και Κέντρου Υγείας, που ερευνάται αν είναι γνήσιες.

Σε βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας κατηγορούνται κατά περίπτωση για διεύθυνση, σύσταση, διευκόλυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Με ανάλογες κατηγορίες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών δυο Αλβανοί και μια Ελληνίδα που συνελήφθησαν ως μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγός της οποίας ήταν ένας 26χρονος Αλβανός που κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα. Άλλα τέσσερα μέλη της αναζητούνται και από αυτά έχει ταυτοποιηθεί ένας ακόμη Αλβανός.

Και αυτή η σπείρα δρούσε με την ίδια μέθοδο και, από τις 29 Οκτωβρίου του 2015 ως φέτος στις 24 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της είχαν διαπράξει πέντε ληστείες στην Πάτρα, το Παλιό Φάληρο και το Γαλάτσι, καθώς και πέντε διαρρήξεις σε οικίες στο Γαλάτσι και στο Ψυχικό, με λεία που ξεπερνά σε αξία τα 28.000 ευρώ. Και για τις δυο συμμορίες, η προανάκριση  βρίσκεται σε εξέλιξη από τους άνδρες της Ασφαλείας Πατρών, για να διλευκανθεί πλήρως η δράση τους. 
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ