2017-11-04 18:04:13
Φωτογραφία για Το αμερικανικό Ναυτικό κατέληξε πλέον στο τι φταίει για τα δυστυχήματα…
Ο επικεφαλής Ναυτικών Επιχειρήσεων (chief of Naval Operations) του αμερικανικού Ναυτικού (US Navy), ανέφερε χθες ότι οι συγκρούσεις αμερικανικών πολεμικών πλοίων στον Ειρηνικό που στοίχησαν τη ζωή σε 10 ναύτες του USS Fitzgerald και 7 ναύτες του USS McCain, ήταν «απολύτως αποτρέψιμες» (entirely preventable) και δεσμεύθηκε ότι το USN θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διορθώσει τις λανθασμένες ενέργειες – διαδικασίες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Τις δηλώσεις έκανε ο Αμερικανός ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι πολλοί παράγοντες οδήγησαν στα δυο αυτά δυστυχήματα στα αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βλημάτων του αμερικανικού Ναυτικού.

Μεταξύ άλλων, ο ναύαρχος κατονόμασε τα σφάλματα της ανεπαρκούς εκπαίδευσης, της έλλειψης ύπνου από την πλευρά του προσωπικού, τα λάθη στην πλοήγηση, αλλά και η αποτυχία στο επίπεδο της ηγεσίας στα πλοία. Τα πλοία σάλπαραν όταν δεν θα έπρεπε να έχουν σαλπάρει, ένα λάθος που βαραίνει τους κυβερνήτες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της εκτίμησης του ρίσκου για κάθε τους απόφαση.


Μεσοπρόθεσμα, για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης, το αμερικανικό Ναυτικό θα δώσει έμφαση στη βελτίωση της εκπαίδευσης, στην ανανέωση και το ξεκαθάρισμα της πολιτικής που ακολουθεί σε κάθε επιμέρους ζήτημα με έμφαση στη διαχείριση της κόπωσης των πληρωμάτων, αλλά και με επιτάχυνση του προγράμματος αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων πλοήγησης των πλοίων.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος, κατέληξε ο ναύαρχος Ρίτσαρντσον, είναι η εξαντλητική ανασκόπηση και αναθεώρηση όπου απαιτείται, των διαδικασιών με τις οποίες το US Navy επιδιώκει να δημιουργήσει ηγήτορες στις τάξεις του, απόλυτα καταρτισμένους για να αντεπεξέρχονται στις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όταν βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις, όπως είναι αυτή των κυβερνητών πολεμικών πλοίων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ