2017-11-05 09:22:37
Φωτογραφία για Κώστας Καραγκούνης στη «FREE TYPOS»: «Ρεαλιστικό το σχέδιο Μητσοτάκη για την έξοδο από την κρίση»
»Η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές γιατί είναι αναγκαίο για τον τόπο να φύγει η πιο ιδεοληπτική και καταστροφική Κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από τη Μεταπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που δίνει προοπτική και ελπίδα, ιδίως για τη νέα γενιά. Και βρίσκει σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στην »FT» ο πρώην Υφυπουργός, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καραγκούνης και απαντώντας στην ερώτηση για την επιλογή προσώπων στις επόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός μιας και επισήμανε ότι: »όλα είναι πιθανά και όλα είναι ανοιχτά».

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

Παραμένει, ακόμη και σήμερα επίκαιρο στον πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ. το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες ή έχει αλλάξει η στρατηγική του κόμματός σας;


Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και η στρατηγική μας στο ζήτημα αυτό αμετάβλητη.  Εμείς λέμε καθαρά ότι όσο παραμένει η Κυβέρνηση αυτή στην εξουσία τόσο θα ανεβαίνει και ο λογαριασμός για τους πολίτες.  14,5 δις ευρώ μέτρα, δυο συνεχόμενα χρόνια η οικονομία μας σε ύφεση, υπέρ-φορολόγηση και δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές, ξεχαρβάλωμα της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας είναι κάποια από τα πεπραγμένα τους.

Παρατηρούμε ότι, με την ιδιότητα του αναπληρωτή του τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. επιτίθεστε με σφοδρότητα στην παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου. Αυτό γιατί;

Η Κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού δεν θεωρεί ως προτεραιότητα το ζήτημα της ασφαλείας και της εγκληματικότητας.  Άλλωστε τα πρώτα νομοθετήματα που ψήφισε ήταν η κατάργηση της ομάδας Δέλτα της Αστυνομίας, η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και η εισαγωγή του Νόμου Παρασκευόπουλου, δημιουργώντας έτσι τεράστια κενά στη δημόσια ασφάλεια και καταρρακώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Με το νόμο Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακιστεί 12593 κρατούμενοι μέχρι σήμερα εκ των οποίων 2000 ήταν καταδικασμένοι για κακουργήματα.  Σημειώστε ότι πάνω από 50% όσων αποφυλακίζονται επιστρέφουν σύντομα στις φυλακές διαπράττοντας πολλές φορές και βαρύτερα αδικήματα.  Ο νόμος αυτός δεν είναι ευεργετικός προς τους κρατουμένους αλλά προνομιακός.  Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε σχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά δυστυχώς χτυπά φιλικά στην πλάτη τις έκνομες συλλογικότητες και ακολουθεί το δόγμα «βγάλτε τους όλους έξω».  Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία έχε δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Πως θα αντιμετωπίσει η Ν.Δ. το μεγάλο ζήτημα της αποσυμφόρησης των καταστημάτων κράτησης;

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σωφρονιστικού συστήματος, σχέδιο το οποίο θα ολοκληρώσει σύντομα όταν θα κληθεί να κυβερνήσει.

Για μας αποτελεί προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών, η θωράκιση των σωφρονιστικών καταστημάτων, ο εξανθρωπισμός των συνθηκών κράτησης και συνολικά ο εκσυγχρονισμός των φυλακών.

Πρέπει να γίνει διαχωρισμός κρατουμένων βαριάς και ήπιας εγκληματικότητας, δημιουργώντας για την πρώτη κατηγορία φυλακές υψίστης ασφαλείας και για τη δεύτερη προώθηση εναλλακτικών τρόπων έκτισης των ποινών.  Μη ξεχνάτε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση εισήγαγε τον θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, έδωσε κίνητρα ώστε να μεταφερθούν αρκετοί κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές, άνοιξε νέα σύγχρονα καταστήματα κράτησης και προώθησε την κοινωνική εργασία και άλλες εναλλακτικές μορφές έκτισης των ποινών.

Σε αυτό το μονοπάτι θα συνεχίσουμε να εκσυγχρονίζουμε το σωφρονιστικό σύστημα με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών.

4)      Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές; Υπάρχει περίπτωση να δούμε πολιτικές συνεργασίες με πρόσωπα που δεν ανήκουν στην Ν.Δ.;

Όλα είναι πιθανά και όλα είναι ανοιχτά.  Άλλωστε προσωπικά ο κος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι ως αυριανός Πρωθυπουργός θα αναζητήσει τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις ώστε να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση.

Η προσπάθεια που γίνεται δεν έχει αυστηρά κομματικές παρωπίδες αλλά μια χροιά πρωτίστως εθνική που θα αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και θα τους ενώνει για το κοινό σκοπό.  Να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα, στην ευημερία και να δώσουμε πραγματική ελπίδα στους Έλληνες.  Σε αυτή την προσπάθεια οι άξιοι, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, έχουν θέση στις επιλογές τις παράταξης.

 http://sinidisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ