2017-11-05 09:35:10
Φωτογραφία για Το μυστήριο Μαίρη Τραμπ -Ποια ήταν η μητέρα του προέδρου που κάποτε διερωτήθηκε «τι παιδί μεγάλωσα;» [photos]
Το «μυστήριο Μαίρη Τραμπ», όπως το αποκαλούν, επιχειρούν να λύσουν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τους λόγους για τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μιλάει σχεδόν ποτέ για τη μητέρα του αλλά και γιατί η γυναίκα αυτή διερωτήθηκε κάποτε «τι είδους γιο μεγάλωσα;».

Η μητέρα του Αμερικανού προέδρου, που είχε καταγωγή από τη Σκωτία και πέθανε το 2000, φέρεται να ντρεπόταν για τα... καμώματα του τέταρτου παιδιού της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90. Ηταν εκείνη την εποχή, που ο γάμος του Ντόναλντ Τραμπ διαλυόταν και οι επιχειρήσεις του έμπαιναν κάτω από το «μικροσκόπιο» των ταμπλόιντ.

Η... ντροπή της αυτή είναι μάλλον κατανοητή, εάν λάβει κάποιος υπόψη την καταγωγή της Μαίρης Τραμπ. Γεννημένη το 1912, η Μαίρη Τραμπ ήταν το 10ο παιδί της οικογένειας ΜακΛέοντ και μεγάλωσε σε μια πολύ αυστηρή πρεσβυτεριανή οικογένεια. Εφτασε στη Νέα Υόρκη το 1930 ως μετανάστης και άρχισε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Μερικά χρόνια αργότερα γνώρισε και παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Φρεντ Τραμπ, τον πατέρα του Αμερικανού προέδρου. Μαζί, απέκτησαν πέντε παιδιά.


Κατά τη διάρκεια της ζωής της δεν ξέχασε ποτέ τις αρχές που διδάχτηκε από το σπίτι της. Ηταν πολύ ενεργή στην τοπική κοινωνία του Κουίνς, όπου ζούσε η οικογένεια, και προσέφερε εθελοντικό έργο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής. Βοηθούσε, επίσης, τον σύζυγό της στην μεσιτική επιχείρηση που διατηρούσε.

Οι Μαίρη και Φρεντ Τραμπ, γνώρισαν τον σκληρό κόσμο των παπαράτσι στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, όταν ο γιος τους έπαιρνε διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, Ιβάνα. Για ένα διάστημα, οι παπαράτσι την ακολουθούσαν παντού και την φωτογράφιζαν αδιάκοπα -κάτι που φέρεται να την ενοχλούσε σφόδρα. Και, όπως αναφέρει άρθρο του περιοδικού Vanity Fair, το 1990, η Μαίρη Τραμπ «αισθανόταν φρίκη» από το ρόλο του γιου της σε αυτή την ιστορία.  Εκείνη τη χρονιά, όπως ισχυρίζεται το ίδιο περιοδικό, η Μαίρη Τραμπ ρώτησε την Ιβάνα: «Τι είδους γιο μεγάλωσα;».

Οι φωτογράφοι ακολουθούν την Μαίρη Τραμπ την περίοδο που «έσκασε» το πολύκροτο διαζύγιο του γιου της / Φωτογραφία: (AP Photo/Mario Cabrera)

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν την «θυμάται» συχνά τη μητέρα του

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται τακτικά στον πατέρα του κατά τη διάρκεια των ομιλιών του. Οι φορές που έχει μιλήσει για τη μητέρα του, όμως, είναι μετρημένες στα δάχτυλα... Στο παρελθόν έχει πει ότι η μητέρα του ήταν «φανταστική νοικοκυρά» και ότι «αγαπούσε πολύ» το ρόλο της αυτό. Είχε επαινέσει επίσης την ομορφιά της και την είχε χαρακτηρίσει «υπέροχο άνθρωπο».

«Συμβουλή από τη μητέρα του, Μαίρη ΜακΛέοντ Τραμπ: Να πιστεύεις στο θεό και στον εαυτό σου» είχε γράψει στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος τον Φεβρουάριο του 2016, ένα tweet που έστειλε άλλες έξι φορές -χωρίς καμία παραλλαγή- έκτοτε.

Η φωτογραφία του πατέρα του, όμως, ήταν η πρώτη που έβαλε ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο όταν μετακόμισε εκεί τον Ιανουάριο.

Μετά από αρκετό καιρό, όπως περιγράφει το αμερικανικό περιοδικό Politico, τοποθετήθηκε και μια φωτογραφία της μητέρας του, μια κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στις ΗΠΑ.

Φίλοι της οικογένειας αποκάλυψαν στο περιοδικό ότι η κ. Τραμπ κρατούσε πάντα μεγαλύτερες αποστάσεις από την οικογένειά της απ’ ότι ο σύζυγός της. Ενας παιδικός φίλος του Αμερικανού προέδρου αφηγήθηκε ότι ο Φρεντ Τραμπ «περιφερόταν και παρακολουθούσε τον Ντόναλντ όταν έπαιζε» αλλά η μητέρα του «δεν αλληλεπιδρούσε με αυτό τον τρόπο».

Ενας φίλος του μεγαλύτερου αδελφού του Τραμπ, του Φρεντ του νεότερου, είπε: «Σπάνια βλέπαμε την μητέρα του αλλά βλέπαμε πολύ συχνά την οικονόμο».

Ο Τραμπ με τη μητέρα του, τον πατέρα του και την αδελφή του (δεξιά) / Φωτογραφία: AP

Ψυχολόγοι στις ΗΠΑ, οι οποίοι αναλύουν τη συμπεριφορά του προέδρου, έχουν αρκετές φορές σχολιάσει εάν ο «εκρηκτικός» χαρακτήρας του, η ανάγκη του για συνεχείς επαίνους αλλά και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στις γυναίκες, «πηγάζει» από τη σχέση του με την μητέρα του. 

Η Prudence Gourguechon, από τον Αμερικανικό Σύλλογος Ψυχαναλυτών, είπε στο Politico: «Δεν μιλάω συγκεκριμένα για κανέναν άνθρωπο, ούτε τον πρόεδρο ούτε την μητέρα του. Αλλά μια σταθερή σχέση με μια στοργική μητέρα “χτίζει” την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί, το αίσθημα της ασφάλειας έναντι αυτού της ανασφάλειας και τη δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε τι είναι πραγματικό και τι απατηλό».

«Η μητέρα σου, σε βοηθάει να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου και να αναπτύξεις μια γνωστική δομή ώστε να μην χρειάζεται να αντιδράσεις άμεσα σε αυτά. Και, νομίζω ότι είναι δίκαιο να πω επίσης ότι η δυνατότητα ενός ανθρώπου να συναισθάνεται δημιουργείται μέσα από τη σχέση του με την μητέρα του». Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ