2017-11-07 11:03:11
Φωτογραφία για Η αϋπνία στην διάρκεια της εγκυμοσύνης…
Πολλές έγκυες γυναίκες λένε ότι είναι δύσκολο να κοιμηθούν γιατί δεν μπορούν να βολευτούν, πρέπει να τρέχουν στο μπάνιο συνεχώς, έχουν κράμπες στα πόδια και είναι ενθουσιασμένες – και ανήσυχες – για την άφιξη του μωρού τους.

Με τόσες πολλές σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι 8 στις 10 γυναίκες έχουν αϋπνία και άλλα προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μετράτε τους δείκτες του ρολογιού σας ολόκληρη τη νύχτα!

Τι μπορείτε να κάνετε

Ξεκινήστε να χαλαρώνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι με κάποιου είδους χαλαρωτικό τελετουργικό. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι, ακούστε χαλαρωτική μουσική, ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας τρίψει τα πόδια σας – ο,τιδήποτε σας βοηθά να χαλαρώσετε.

Μόλις βρεθείτε στο κρεβάτι, χαλαρώστε προοδευτικά τους μυες σας για να σας βοηθήσει να βυθίσετε στον ύπνο.


Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας έχει μια άνετη θερμοκρασία για ύπνο, είναι αρκετά σκοτεινό και ήσυχο. Οι βαριές ή σκοτεινές κουρτίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το ανεπιθύμητο φως μακριά, και οι ηχητικές μηχανές μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε το θόρυβο της κυκλοφορίας με λευκούς θορύβους.

Εάν δεν σας παίρνει ο ύπνος για 20 με 30 λεπτά ,  σηκωθείτε και πηγαίνετε σε ένα άλλο δωμάτιο. Διαβάστε ένα περιοδικό ή ακούστε μουσική μέχρι να νιώσετε υπνηλία και στη συνέχεια να επιστρέψετε στο κρεβάτι.

Όταν ο ύπνος δεν έρχεται γρήγορα, προσπαθήστε να μην ανησυχείτε. Όντας όλο και πιο ανήσυχη καθώς τα λεπτά περνούν, απλά θα γίνει το πρόβλημα χειρότερο – και θα είστε ένα κινούμενο ράκος την επόμενη μέρα.

Φυσικά, αν νομίζετε ότι έχετε σοβαρή διαταραχή ύπνου, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Να θυμάστε όμως ότι η αϋπνία μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι επίσης απολύτως φυσιολογική.

Επιμέλεια κειμένου: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ