2017-11-08 20:35:29
Φωτογραφία για Με έκτακτη τροπολογία σβήνουν χρέη και τόκους προς γιατρούς και εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπεται
Τετάρτη 8 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά σε καταναγκαστικό συμψηφισμό και κατάργηση τόκων από όσα οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς.

Ειδικότερα με εμβόλιμη τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το χρόνο εργασίας των γιατρών, συμψηφίζονται με εξπρές διαδικασίες τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς και άλλους παρόχους, ενώ καταργούνται ουσιαστικά και οι τόκοιπου θα διεκδικούσαν οι γιατροί.

Γιατροί, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίρρησή τους να γίνουν τέτοιου τύπου συμψηφισμοί τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα είχαν μιλήσει από την αρχή για εκβιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης αφού ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν εάν δέχονται ή όχι τον συμψηφισμό. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Γιατροί προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε πρώτα τα χρέη σας και μετά οι συμψηφισμοί! Τι ζητούν”


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ρύθμιση που κατατέθηκε: «Εξοφλούνται κατόπιν συμψηφισμού που διενεργείται κατά προτεραιότητα ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις με οφειλές clawback και rebate τρέχοντος ή παρελθόντων ετών ή επόμενων ετών.

Ο συμψηφισμός πραγματοποιείται αυτοδίκαια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, εφόσον ενημερωθούν οι πάροχοι για οφειλόμενα σε αυτούς ποσά και εφόσον δεν αρνηθούν την υπαγωγή στη διαδικασία μέχρι 22/11/2017».

Το σημαντικότερο όμως είναι πως προβλέπεται διαγραφή χρεών καθώς όπως σημειώνεται στην τροπολογία: «Η καταβολή του κεφαλαίου της ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τους δικαιούχους επιφέρει την απόσβεση της οφειλής ως προς τα έξοδα, τους τόκους και το κεφάλαιο…”
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νοικοκυρές & ζώδια!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νοικοκυρές & ζώδια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ