2017-11-09 13:23:58
Φωτογραφία για ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΔΕΙΑ Ο Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ VD
ΔΗΣΥ: Άστοχη και λανθασμένη η απόφαση 

να δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι εξήλθε από τις φυλακές Κορυδαλλού, με 48ωρη άδεια, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο Δ. Κουφοντίνας βγήκε από το σωφρονιστικό κατάστημα συνοδευόμενος από τη σύζυγο και το γιο του, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σε δηλώσεις της η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, επισήμανε ότι «η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο, που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές». Όπως είπε: «Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση, κρίνοντας με βάση τον νομό χορήγησε την άδεια». «Ευχαριστούμε και περιμένουμε και από εσάς και από όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο και να πάψουν να ασχημονούν στα κανάλια» πρόσθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.


Όπως ανέφερε, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου. Ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή με οποιοδήποτε τρόπο. Σημείωσε ακόμη ότι οι δηλώσεις μετάνοιας δεν είναι κριτήριο για την απόδοση της άδειας.

Τι είπε στην ακρόασή του

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ακρόασή του από το Τριμελές Συμβούλιο των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσει τη διήμερη άδεια για να ενισχύσει τους δεσμούς με την οικογένειά του. «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να είπε στο Συμβούλιο των φυλακών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ρωτήθηκε για τη θέση του απέναντι στις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ως μέλος της «17Ν».

Πηγές των φυλακών, τονίζουν ότι η άδεια που χορηγείται δεν συνιστά ούτε αθώωση, ούτε καταδίκη του κρατούμενου αφού ο νόμος, δεν θέτει διακρίσεις για το ποιοι κρατούμενοι θα πάρουν άδεια με βάση το αδίκημα που καταδικάστηκαν, αλλά μόνο με βάση την συμπεριφορά τους στις φυλακές και «την καλή χρήση της». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, άδεια δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, ενώ οι ισοβίτες όταν συμπληρώσουν οκτώ χρόνια πραγματικής κράτησης.

ΔΗΣΥ: Άστοχη και λανθασμένη η απόφαση να δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

«Λανθασμένη απόφαση που γεννά κινδύνους για την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα. «Η απόφαση να δοθεί άδεια στον κρατούμενο Κουφοντίνα δεν είναι μόνο άστοχη, αλλά προπάντων λανθασμένη» σημειώνει ο κ. Παπαθεοδώρου προσθέτοντας ότι προκύπτουν «σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν το Συμβούλιο της φυλακής να την χορηγήσει». «Τι άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν; Πάντως, όχι η επικινδυνότητα, η προσωπικότητα και η έλλειψη μεταμέλειας του Κουφοντίνα. Άρα, πώς άλλαξε η γνώμη του Συμβουλίου;» διερωτάται.

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ