2012-05-25 14:15:03
Φωτογραφία για Τσίπρα προχώρα σε θέλει όλη η χώρα, αναγνώστης αναφωνεί
Ζούμε μεγαλειώδεις στιγμές που θυμίζουν ηρωικό ΠΑΣΟΚ 1981. Μόνο που το Αντρέα προχώρα έγινε Τσίπρα προχώρα σε θέλει όλοι η χώρα.

Τότε στρατιές αδιόριστων ψηφοφόρων εξαργυρώνανε την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ για μια θεσούλα στο δημόσιο. Τώρα την εξαργυρώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι διορισμένοι για να μη χάσουν την θεσούλα.

Τότε εκκολαπτόμενοι συνδικαλιστές τρέχανε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, τώρα οι ίδιοι βολεμένοι συνδικαλιστές τρέχουν στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα για να μη χάσουν τα σκανδαλώδη προνόμια τους.

Τότε πρασινοφρουροί ήτανε έτοιμοι να κρατικοποιήσουν και να διευθύνουν όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις και να τις καταντήσουν ζημιογόνες και προβληματικές. Τώρα ετοιμάζονται για νέες κρατικοποιήσεις μόνο που τους πρασινοφρουρούς τους βαφτίσανε αριστερούς.

Τότε φωνάζανε ''αλλαγή εδώ και τώρα''. Τώρα φωνάζουνε ''απαλλαγή εδώ και τώρα'' (από το μνημόνιο)


Τότε φωνάζανε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο (και μετά το κάνανε γαργάρα).

Τώρα φωνάζουν περίπου τα ίδια για την ΕΟΚ και το Ευρώ .

Τότε υποσχόνταν διαφάνεια στα δημόσια ταμεία, τιμωρία των καταχραστών και φορολόγηση των πλουσίων. 30 χρόνια μετά, λεηλατήσανε τα δημόσια ταμεία κανένας δεν μπήκε φυλακή και οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν φράγκο. Η χώρα χρεοκόπησε ενώ κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι.

Τώρα ο έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και υπόσχεται ακριβώς τα ίδια πράγματα λες και βλέπουμε το ίδιο έργο με διαφορετικούς ηθοποιούς.

Μόνο που τότε οι Ελλάδα ήτανε σχεδόν αυτάρκης και παρήγαγε σχεδόν τα πάντα ενώ τώρα μόνο καταναλώνει και δεν παράγει τίποτα.

Τότε το χρέος ήτανε στο 25% του ΑΕΠ και τώρα είναι στο 170%.

Τότε ήμασταν μια αναπτυσσόμενη χώρα με τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ τώρα ήμαστε χρεωκοπημένη εκλιπαρώντας για επενδύσεις

Τότε ερχότανε βροχή το χρήμα από την ΕΟΚ από τα πακέτα των επιδοτήσεων, ενώ τώρα μας το δανείζουνε με τόκο (και με το σταγονόμετρο).

Δυστυχώς όποιος λαός δεν διδάσκετε από την ιστορία και τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα επαναλαμβάνει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ