2017-11-09 19:25:58
Φωτογραφία για Δεν «μασάνε» οι γυναίκες ΣΥΟΠ που προσλήφθηκαν στην ΕΦ
Πολύ ικανοποιημένο είναι το Yπ. άμυνας και το ΓΕΕΦ από τις γυναίκες που έχουν επιλεγεί ως Συμβασιούχοι Οπλίτες (ΣΥΟΠ), καθώς οι μέχρι σήμερα επιδόσεις τους φαίνεται να ξεπερνούν τις προσδοκίες. Όπως ανέφερε στον «Π» αρμόδια πηγή, οι γυναίκες, αν και δεν έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στρατιωτική θητεία έχουν καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους άνδρες, αφού έχουν λιγότερες επισκέψεις σε γιατρούς, λιγότερες αναρρωτικές άδειες και μηδενικά παράπονα. Σημαντικές είναι και οι επιδόσεις τους στις βολές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία επιστολή και κανένα τηλεφώνημα για έκφραση παραπόνου σε σχέση με τις γυναίκες. Πολύ περισσότερο δεν επιχειρήθηκε καμία παρέμβαση σε σχέση με τις τοποθετήσεις που θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

Ο λοχαγός

Το μόνο παράπονο που διατυπώθηκε αφορά διοικητή Κέντρου που εκπαιδεύονται γυναίκες, ο οποίος φέρεται να αποφάσισε τη μετακίνηση άνδρα λοχαγού εκπαιδευτή
. Όπως μας ανέφεραν γυναίκες ΣΥΟΠ που επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας, ο διοικητής του στρατοπέδου αποφάσισε να μετακινήσει τον λοχαγό τους, θεωρώντας, λανθασμένα, ότι επιδεικνύει ανάρμοστη συμπεριφορά. Η αφορμή ήταν ο τραυματισμός μιας γυναίκας ΣΥΟΠ σε πορεία του λόχου. Ο λοχαγός φέρεται να βοήθησε την τραυματία δένοντας το πόδι της με επίδεσμο. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε ως «ανάρμοστη» από τον διοικητή. Οι γυναίκες που επικοινώνησαν μαζί μας, μας ανέφεραν ότι ο λοχαγός τους ουδέποτε επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι των γυναικών που εκπαιδεύει και η μετακίνησή του αποτελεί λανθασμένη ενέργεια. Ο «Π» διαβίβασε το παράπονο σε αρμόδιο του Υπουργείο Άμυνας και θα διερευνηθεί.

Σκληρά καρύδια

Όπως έγραψε ο "Π" ένας μεγάλος αριθμός από τις γυναίκες ΣΥΟΠ έχουν εκφράσει επιθυμία να ενταχθούν στις δυνάμεις καταδρομών και να εκπαιδευτούν στις ειδικές δυνάμεις. Όταν ολοκληρωθεί η βασική τους εκπαίδευση, οι ενδιαφερόμενες θα εξεταστούν σε διάφορα αντικείμενα έτσι ώστε να αποφασιστεί αν μπορούν να υπηρετήσουν στις δυνάμεις καταδρομών. Όσες επιλεγούν θα ακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τους άντρες και στη συνέχεια θα ενταχθούν στις ίδιες μονάδες οι οποίες έχουν ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα. Ήδη η πρώτη σειρά των ΣΥΟΠ έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ΕΦ και αποτελεί την ραχοκοκαλιά της. Η συμμετοχή τους στη πρόσφατη άσκηση «Κεραυνός - Υποστράτηγος Τάσος Μάρκου», επιβεβαίωσε τον υψηλό βαθμό εκπαίδευσης τους. 

ΠΗΓΗ:http://politis.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ