2017-11-10 08:37:12
Φωτογραφία για Αυτός ο συνδυασμός τροφών σε βοηθάει να χάσεις βάρος και να μην πεινάς!
Και δεν μιλάμε για σοκολάτα με φυστικοβούτυρο αλλά ένα δυνατό δίδυμο τροφών που έχουν και την επιστημονική σφραγίδα που χρειάζεσαι.

Ο λόγος για το συνδυασμό πρωτεΐνης με ανθεκτικό άμυλο.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal γυναίκες με διαφορετικό βάρος κατανάλωναν πρωινό με τηγανίτες (pancakes) που ήταν φτιαγμένες είτε από απλή πρωτεΐνη, είτε με ανθεκτικό άμυλο, είτε σε συνδυασμό πρωτεΐνης με ανθεκτικό άμυλο, εκείνο το άμυλο που βρίσκουμε στις πράσινες μπανάνες και τις κρύες πατάτες.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι γυναίκες που κατανάλωναν τις τηγανίτες με το συνδυασμό πρωτεΐνης και ανθεκτικού άμυλου σε σκόνη, έκαψαν περισσότερο λίπος και είχαν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης του κορεσμού.

Όπως τόνισε ο Paul Arciero, που υπήρξε υπεύθυνος της έρευνας, το ποσοστό του παραπάνω λίπους που καίγεται με το συνδυασμό πρωτεΐνης και ανθεκτικού άμυλου έφτασε το 30%.


Πώς λειτουργεί ο συνδυασμός αυτός;

Η πρωτεΐνη έτσι κι αλλιώς σε κρατά χορτάτη για περισσότερο, ενώ το ανθεκτικό άμυλο που διαμορφώνεται τη στιγμή που οι τροφές παγώνουν (πατάτες, ρύζι, φασόλια αλλά και στις πράσινες μπανάνες) είναι πιο δύσκολο να χωνευτεί από τον οργανισμό σε κρατά χορτάτη χωρίς να σε φορτώνει έξτρα θερμίδες, όπως ακριβώς κάνουν και οι φυτικές ίνες. Στην εν λόγω έρευνα χρησιμοποιήθηκε ανθεκτικό άμυλο σε σκόνη, οπότε η θερμοκρασία δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Ταυτόχρονα, θυμήσου πως το ανθεκτικό άμυλο τρέφει τα καλά βακτήρια στο έντερό σου, βελτιώνοντας την άμυνα του ανοσοποιητικού σου συστήματος, μεταβολίζοντας καλύτερα το λίπος και φτιάχνοντας τη διάθεσή σου. Βάζοντας αυτές τις δύο κατηγορίες τροφών μαζί, έχεις ένα υπερόπλο στη διάθεσή σου στη μάχη του αδυνατίσματος.

Πώς θα καταναλώσεις κι εσύ το συνδυασμό αυτό;

Είναι πιθανό ήδη να τρως ανθεκτικό άμυλο με πρωτεΐνη!

Αν παίρνεις στη δουλειά ταπεράκι με κοτόπουλο και πατάτες, μην το ζεστάνεις στο φούρνο! Κατανάλωσέ το ως έχει! Εναλλακτικά, φάε φασόλια με ρύζι πάντα παγωμένα ή τηγανίτες με πράσινη μπανάνα και ένα scoop σκόνη πρωτεΐνης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ