2017-11-11 13:03:18
Φωτογραφία για Τι άλλαξε τώρα και έδωσαν άδεια στον Κουφοντίνα;
Τώρα που πέρασε ο ορυμαγδός της 48 ωρών αδείας από την φυλακή του ψυχρού εκτελεστή της τρομοκρατικής, ληστρικής συμμορίας 17 ΝΟΕΜΒΡΗ Δ.Κουφοντίνα, πρέπει να δούμε το θέμα Τρομοκρατία-Δικαιοσύνη από  την πολιτική διάσταση του.

Όλη η ζωή μας και οι πράξεις μας χαρακτηρίζονται από πολιτική.

Η κα Μπακογιάννη, όπως και όλοι οι άλλοι, θα έλεγα δίκαια, οργίστηκε με την νόμιμη άδεια που πήρε ο, κατ' επανάληψη ψυχρός δολοφόνος εκτελεστής, Δ.Κουφοντίνας.

Πρόκειται για το φονιά του συζύγου της και πολλών άλλων. Αλλά μέσα στο άγχος του αντιπολιτευτικού μένους να εκμεταλλευτούν πολιτικά την συναισθηματική τους φόρτιση, και την κατακραυγή αυτής της άδειας από τον κόσμο, ομολόγησαν, άθελα τους, ανομολόγητα εγκλήματα κατά της δημοκρατίας.

Εγώ είμαι κάθετα εναντίον της άδειας εξόδου αυτού του συγκεκριμένου είδους εγκληματία.

Η δημοκρατία δεν εκδικείται.


Μπορεί, όμως να πάρει μέτρα προάσπισης του κοινού συμφέροντος.

Η κα Μπακογιάννη ρώτησε στην Βουλή: «Τι άλλαξε τώρα και του έδωσαν άδεια ενώ τόσα χρόνια που ζητούσε δεν του την έδινε η δικαιοσύνη;»

Εγώ θα της απαντήσω, κυνικά και ψυχρά όπως μας αντιμετωπίζει και εκείνη.

Ο Κουφοντίνας πήρε άδεια νόμιμα νομικά, κάτι που του το στερούσατε εσείς, παράνομα με παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω. Ο Κουφοντίνας δεν βγήκε έξω ούτε με τον νόμο Παρασκευόπουλου ούτε βάση κάποιου νέου νόμου.

Εφαρμόστηκε ο νόμος που ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Η σημερινή κυβέρνηση 'των ασχέτων' ούτε ξέρει τέτοιες παρεμβάσεις ούτε δηλώνει επίσημα αντίθετη προς την άδεια του. Άρα δεν ανακατεύτηκε καθόλου στην απόφαση αυτή.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, μη έχοντας ανωτέρω παρέμβαση, εφάρμοσαν τον νόμο με αποτέλεσμα να έχουμε τον Δ.Κουφοντίνα έξω ανάμεσα μας με 48ωρη άδεια. Ενώ η κυβέρνηση περνάει άπειρα νομοσχέδια, εν τη απουσία της αντιπολίτευσης η όποια βρίσκεται σε κατάσταση παραληρήματος.

Εν τέλη, το μόνο που πιστοποιεί η αντιπολίτευση είναι ότι, αποδεδειγμένα, δεν μπόρεσαν να προασπίσουν την ίδια τους την οικογένεια. Όταν καταδικάστηκαν τα μέλη της 17 Νοέμβρη εκείνοι ήταν στην κυβέρνηση. Είχαν την ευκαιρία, την άνεση με τις έδρες που είχαν, την ηθική υποστήριξη ολόκληρης της κοινής γνώμης και πάνω από όλα την υποχρέωση έναντι της δικής τους οικογένειας να φέρουν τροπολογία που θα απέκλειε κάθε περίπτωση αποφυλάκισης, άδειας ή εξόδου από την φυλακή σε καταδικασμένους για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Νομικός δεν είμαι. Μην κολλήσουμε στην διατύπωση μου.

Αλλά αν τους ενδιέφερε η προστασία της κοινωνίας, για την οποία κόπτονται σήμερα, θα είχαν ενεργήσει ανάλογα με νόμο όταν έπρεπε και δεν θα χρειαζόταν να καταφεύγουν σε κατάχρηση εξουσίας. Εκείνοι, όμως, ήταν τόσο βέβαιοι ότι θα κυβερνούν για πάντα, λόγω κληρονομικού δικαιώματος, που δεν θεώρησαν απαραίτητο να θεσπίσουν νομικό πλαίσιο ώστε να μη χρειάζεται προσωπική παρέμβαση.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι απλά κρατικά όργανα που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν την νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από την Βουλή.

Είναι τρομερά απογοητευτικό στις δραματικές στιγμές που ζει η χώρα, ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό να είναι τόσο ανεπαρκές. Λυπάμαι και Φοβάμαι!!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ