2012-05-25 15:59:05
Φωτογραφία για Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΥΣΙΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρέπει να κάνει μεταγραφές ουσίας το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα είπε ο Παύλος Βασιλείου μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ», οι οποίες όπως τόνισε θα βοηθήσουν την ομάδα και όχι ανούσιες. Επίσης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο των ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας ότι έχει μεράκι και αγαπάει πολύ την ομάδα, ενώ ανέφερε ότι θα ήταν καλό ο Θρύλος να κινηθεί για την απόκτηση ενός προπονητή που θα έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του Βαλβέρδε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε, ακούγονται πολλά ονόματα τις τελευταίες ημέρες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Πώς πρέπει να κινηθεί η ομάδα για να βρει τον κατάλληλο προπονητή; Πρέπει να πάρει έναν τεχνικό που θα είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τον Ισπανό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι προς τα εκεί κοιτάει ο Ολυμπιακός. Να βρει δηλαδή έναν προπονητή που θα είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τον Βαλβέρδε. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι η διοίκηση και οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν καλά πώς πρέπει να κινηθούν και θα φέρουν στην ομάδα το κατάλληλο προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Ισπανό (σ.σ.: Βαλβέρδε)
. Δεν μου αρέσει να λέω πώς πρέπει να κινηθεί η ομάδα. Σας είπα ότι καλύτερα απ’ όλους γνωρίζει η διοίκηση πώς πρέπει να πράξει. Θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο κ. Μαρινάκης έχει μεράκι και αγαπάει τον Ολυμπιακό και ό,τι κάνει είναι για το καλύτερο της ομάδας.

Ε: Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν, σε ποιες θέσεις θεωρείτε ότι «πονάει» και χρειάζεται μεταγραφές;

Α: Δεν θα κάνω κάποια υπόδειξη. Η ομάδα έχει πλήρες ρόστερ και δεν νομίζουν να χρειαστούν πολλές μεταγραφές. Θα το ξαναπώ ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Γνωρίζουν τις καταστάσεις. Υπάρχει διάθεση και επιθυμία να ενισχυθεί η ομάδα και πιστεύω ότι θα πράξουν σύμφωνα με τις ανάγκες του Ολυμπιακού. Σκέφτονται την καλύτερη δυνατή λειτουργία της ομάδας και αυτό είναι καλό. Δεν θα πρέπει να γίνουν επιπόλαιες κινήσεις και μεταγραφές. Εξάλλου, όπως λέει και ο λαός: «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει». Πρέπει, λοιπόν, οι φίλαθλοι να δείξουν υπομονή. Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί εκεί που πρέπει και θα είναι ισχυρός σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται όμως υπομονή.

Ε: Το καλοκαίρι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν πολλές μεταγραφές;

Α: Ανάλογα αν υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών και πόσες θα είναι αυτές, θα γίνουν πολλές μεταγραφές. Αν δεν υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις, δεν θα γίνουν πολλές μεταγραφές. Είναι συνάρτηση το ένα με το άλλο. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με την ενίσχυση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Θα αποκτηθούν όσοι παίκτες χρειάζονται. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις μεταγραφές της ομάδας, θα ενεργήσουν σύμφωνα με το υλικό και με το τι χρειάζεται ο σύλλογος. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι να μη γίνουν μεταγραφές για να… γίνουν. Να γίνουν μεταγραφές ουσίας και να έρθουν παίκτες που χρειάζεται να βοηθήσουν την ομάδα. Ούτως ή άλλως, ό,τι και να κάνει ο Ολυμπιακός, είναι η πιο ισχυρή ομάδα στην Ελλάδα και επιτρέψτε να πω ότι είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι άλλες ομάδες είναι αδύναμες και έχουν μεγάλη διαφορά κλάσης από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι δύο σκαλιά πάνω από τις υπόλοιπες.

Ε: Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν μείνουν στην ομάδα και του χρόνου ο Μέλμπεργκ και ο Ιμπαγάσα; Κατά τη γνώμη σας, θα πρέπει να παραμείνουν άλλον έναν χρόνο στον Ολυμπιακό;

Α: Για τον Μέλμπεργκ θα πω με σιγουριά ότι πρέπει να μείνει και του χρόνου. Για τον Ιμπαγάσα, έχω τις αμφιβολίες μου, καθώς τη χρονιά που μας πέρασε είχε πολλούς τραυματισμούς. Αν αποκτηθεί κάποιος παίκτης που θα ξεκουράζει τον Αργεντινό, αυτό θα είναι καλό για τον ίδιο. Θέλω να παραμείνει και ο Ιμπαγάσα του χρόνου. Οι δυο τους είναι πολύ καλές μονάδες και έχουν μεγάλη εμπειρία, η οποία βοηθάει και την ίδια την ομάδα. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι, ουδείς αναντικατάστατος.

Ε: Συμφωνείτε με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Μοντέστο και Μέγιερι; Δίκαια θεωρείτε ότι «κέρδισαν» νέο συμβόλαιο;

Α: Νομίζω ότι δίκαια «κέρδισαν» οι δυο τους νέο συμβόλαιο. Ηταν και οι δύο καταλυτικοί για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το νταμπλ. Βοήθησαν στο έπακρο και τους άξιζε αυτό. Η διοίκηση γνωρίζει καλά και εκτιμάει πολλά πράγματα. Αυτό φάνηκε ύστερα από αυτή την κίνηση. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πράττουν ανάλογα με τα συμφέροντα της ομάδας. Σας είπα και πριν ότι στον Ολυμπιακό πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση το σκέφτονται εξονυχιστικά και αυτό είναι πολύ θετικό. Υπάρχει σοβαρότητα και η ομάδα λειτουργεί όπως οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Ε: Εχουν θέση στην ομάδα τη νέα σεζόν οι Μήτρογλου, Σουμπίνιο και Τάτος;

Α: Αυτό θα το κρίνει ο νέος προπονητής που θα αναλάβει τον Ολυμπιακό. Η γνώμη μου είναι ότι θα τους δώσει την ευκαιρία στην προετοιμασία και μέσω των φιλικών που θα πραγματοποιηθούν, να δείξουν αν μπορούν να έχουν θέση στην ομάδα. Είναι καλοί παίκτες και οι τρεις. Αλλά, σας είπα, ότι είναι δουλειά του προπονητή αυτό. Πώς θέλει να δουλέψει, πόσους παίκτες θα έχει η ομάδα στο ρόστερ της, πώς θα κινείται η ομάδα μέσα στο γήπεδο κι άλλα πολλά. Είναι καθαρά δικές του επιλογές και πρέπει να τις σεβαστούμε όλοι.

Ε: Πρέπει το ρόστερ της ομάδας τη νέα χρονιά να έχει περισσότερους Ελληνες παίκτες; Με λίγα λόγια, να γίνει ελληνοποίηση;

Α: Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτό. Τα δυο τελευταία χρόνια με τον Βαλβέρδε στον πάγκο, θα είδαμε να αγωνίζονται πολλοί Ελληνες στην ομάδα και ίσως αυτό ήταν ένα από τα αρνητικά του Ισπανού προπονητή. Υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό της διοίκησης και θα το πράξει είτε φέτος είτε του χρόνου. Θα κοιτάξει και τις ακαδημίες του ο Ολυμπιακός. Ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια να μιλάμε για έναν παντοδύναμο Ολυμπιακό, που θα αποτελείται από ελληνόπουλα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέκδοτα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέκδοτα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ