2017-11-11 23:03:11
Φωτογραφία για To «Peaky Blinders» είναι έτοιμο για τον τέταρτο κύκλο του. Εσείς;
Οι εγκληματικές οικογένειες μπορεί να μην είναι κάτι που θα ήθελες να συναντήσεις στην πραγματική σου ζωή, αλλά είναι αλήθεια πως κάνουν καλό σινεμά και τηλεόραση. Ισως γιατί οι βίαιες ιστορίες σκηνοθετημένες σωστά έχουν όλα τα υλικά που μπορουν να μεταμορφώσουν την πραγματικότητα σε σπουδαία δραματουργία: συγκρούσεις και αντιμαχίες, παιχνίδια δύναμης κι εξουσίας, αγωνία και θέαμα.

Στο «Peaky Blinders» συναντάμε όλα τα παραπάνω σε χορταστικές δόσεις και με το έξτρα bonus μιας μυθοπλασίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, κάτι που την κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική.

H επική ιστορία αυτής της οικογένειας γκάνγκστερ ξεκινά το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Στρατιώτες που επιστρέφουν, νεόκοποι επαναστάτες και εγκληματικές συμμορίες αγωνίζονται για την επιβίωση σε ένα βιομηχανικό τοπίο που μαστίζεται από την οικονομική αναταραχή.


Οπλα που εισέρχονται λαθραία στα σπίτια από τα χαρακώματα οδηγούνται στους δρόμους και γίνονται θανατηφόρα μέσα. Οι κομμουνιστές δεν ονειρεύονται μόνο την επανάσταση, την προετοιμάζουν και η κυβέρνηση την περιμένει. Καθώς ο Τσόρτσιλ κινητοποιεί τις ειδικές δυνάμεις του, παράνομοι bookmakers κάνουν περιουσίες σε καταστήματα στοιχημάτων και τραυματισμένοι στρατιώτες καταπολεμούν το σοκ τους πίνοντας στις μπυραρίες.

Υπάρχει μια πιο ήρεμη πόλη στις παρυφές, όπου οι τσιγγάνοι και οι βαρκάρηδες του καναλιού κάνουν συναλλαγές με άλογα και σχολιάζουν το μέλλον. Στην κορυφή αυτής της βιομηχανικής ζούγκλας είναι η μεγάλη οικογένεια Σέλμπι, της οποίας τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείοι, συνθέτουν την σφοδρότερη συμμορία, τους «Peaky Blinders».

Εχοντας πάρει την ονομασία τους από την πρακτική τους να ράβουν λεπίδες ξυραφιού στις κορυφές των καπέλων τους, οι Peaky Blinders βγάζουν χρήματά τους από το αγώνες παράνομου στοιχήματος, την παροχή προστασίας και τις ληστείες. Το αφεντικό τους, ο Τόμι είναι ο πιο αδίστακτος αδελφός από όλους, μόνο που η ηγεσία του και η δύναμη του ετοιμάζεται τώρα να τεθεί σε δοκιμασία από τον καινούριο αρχηγό της αστυνομίας, Σ. Ι. Κάμπελ, ο οποίος φτάνει από το Μπέλφαστ αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την πόλη από τις συμμορίες και κυρίως τους Peaky Blinders.

Γραμμένο από τον Στίβεν Νάιτ, σεναριογράφο για την τηλεόραση αλλά και για φιλμ όπως το «Βρώμικα, Ομορφα Πράγματα» του Στίβεν Φίαρς και το «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, το «Peaky Blinders» είναι μια αληθινά εντυπωσιακή παραγωγή του BBC, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κίλιαν Μέρφι, Τομ Χάρντι, Σαμ Νιλ, Νόα Τέιλορ και μια σειρά ακόμη εξαιρετικοί ηθοποιοί.

Το σενάριο σύμφωνα με τον Νάιτ «είναι βασισμένο σε οικογενειακούς μύθους και ιστορικά γεγονότα, τα οποία έχουν μπλεχτεί με έναν αληθινό ιστορικό ιστό, σε ένα τοπίο που είναι απόλυτα κινηματογραφικό, αλλά που για πολλούς λόγους δεν είχε ξεφύγει μέχρι σήμερα από τα ιστορικά βιβλία».

Για τον τέταρτο κύκλο της σειράς που βρίσκει την οικογένεια των «Peaky Blinders» σε έναν άνισο αγώνα επιβίωσης, στον κεντρικό ρόλο του αρχηγού της συμμορίας, Τόμι Σέλμπι, επιστρέφει ο Κίλιαν Μέρφι (Dunkirk, Inception), ενώ οι Πολ Αντερσον, Τζο Κόουλ, Ελεν ΜακΚρόρικαι Τόμ Χάρντι παραμένουν στο καστ της σειράς. Στη νέα σεζόν προστίθενται ο Εϊντριεν Μπρόντι και ο Αϊνταν Γκίλεν.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ