2012-05-25 16:22:46
Φωτογραφία για Ο δημοσιογράφος (;) που πήγε να “δαγκώσει” τον Ακη και τα 68.000.000 για δυο καναπέδες και ένα τραπέζι
Ξεσκονίζοντας το αρχείο του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, καθημερινά ανακαλύπτονται και νέες πτυχές της υπόθεσης! Στα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές περιλαμβάνεται επιστολή δημοσιογράφου, ο οποίος υπογράφει ως «Νίκος» και υπόσχεται στον κ. Τσοχατζόπουλο την επικοινωνιακή -τουλάχιστον-αποκατάστασή του με το αζημίωτο! Το ποσό που ζητά από τον πρώην υπουργό για να προσφέρει εκείνος και ο συνεργάτης του τις υπηρεσίες τους ανέρχεται συνολικά στα 270.000 ευρώ για 18 μήνες (!), δηλαδή 15.000 ευρώ τον μήνα.

Ο Ακης το τελευταίο διάστημα που η παντοκρατορία του είχε περάσει, όπως αποκαλύπτεται από το αρχείο, εκτός από πολιτικούς συμμάχους έψαχνε «βοήθεια» και στον χώρο της ενημέρωσης. Ετσι υπάρχει ακόμα και χειρόγραφη σημείωσή του στην οποία αφήνει να διαφανεί η πρόθεσή του για χρηματισμό, σημειώνοντας δίπλα σε ονόματα δημοσιογράφων και εκδοτών τη λέξη: «Λεφτά!».


Ειδικότερα, ο «Νίκος» υπόσχεται στον κ. Τσοχατζόπουλο ευνοϊκά «νταλαβέρια» με ΜΜΕ. Στην επιστολή του στον πρώην υπουργό αναφέρει: «Αγαπητέ Ακη, σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης σε ό,τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση - προσχέδιο σού έχει ήδη κατατεθεί. Οπως σου είπα και χθες στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου».

Ο δημοσιογράφος υπόσχεται στον πρώην υπουργό την «αποκατάστασή» του εντός δεκαοκταμήνου. Ειδικότερα αναφέρει: «Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εσύ θα μας υποδείξεις».

Και συνεχίζει ο «Νίκος»: «Από την ομάδα εργασίας μόνο εγώ θα έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί σου οποτεδήποτε χρειάζεται και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα - ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ όπως κι εμείς ότι το συγκεκριμένο έργο - αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ' όλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και τα ανάλογα παραστατικά. Ητοι για 18μηνη συνεργασία: 15.000/μήνα Χ 18 μήνες=270.000 ευρώ. Με την υπογραφή του συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης, θα πρέπει να με ενημερώσεις για το ποσό που προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα. Φιλικά, Νίκος».

Στο αρχείο του πρώην υπουργού οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν και το «προσχέδιο πρότασης επικοινωνίας», στο οποίο ο (με... άκρες παντού) «δημοσιογράφος» υποσχόταν ακόμα πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα που θα... αναφερόταν στην κατάρρευση της σκευωρίας κατά του Α. Τσοχατζόπουλου (!). Οπως επίσης και δύο κεντρικά παραπολιτικά σε κυριακάτικο φύλλο, αλλά και δημοσκόπηση από μεγάλη εταιρία με συγκεκριμένο ερώτημα: «Τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα».

Επίσης, ο... πονηρός «Νίκος» υπόσχεται τακτική παραπολιτική παρουσία, ένα σχόλιο ανά εικοσαήμερο του Ακη Τσοχατζόπουλου σε 13 ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, συνέντευξη σε πρωινή εφημερίδα αλλά και «ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites και blogs (12 συνολικά) από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις». Οι «παρεμβάσεις» του «δημοσιογράφου» υπέρ του πρώην υπουργού θα κινούνταν, όπως αναφέρει, στο πλάνο πολιτικής παρέμβασης: «Ο θόρυβος κατά του Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως εκείνα τα πρόσωπα που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι μέχρι σήμερα». Γι' αυτό το «πλάνο» η οικονομική πρόταση, πλέον, της αμοιβής του «δημοσιογράφου» και του συνεργάτη του είναι επιπλέον 7.000 ευρώ μηνιαίως, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται όμως το κόστος των δύο δημοσκοπήσεων αξίας 8.000 ευρώ.

Στο αρχείο του πρώην υπουργού περιλαμβάνονται ακόμα παραστατικά για πανάκριβες αγορές, προφανώς για την επίπλωση του «παλατιού» της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που έκανε η Βίκυ Σταμάτη (η οποία χθες επέστρεψε από το νοσοκομείο στις φυλακές Κορυδαλλού), με κόστος σχεδόν 150.000 ευρώ. Ειδικότερα, η κυρία Σταμάτη τον Οκτώβριο του 2006 (επίσημα το συμβόλαιο για τη μίσθωση του ακινήτου υπογράφεται τον Ιανουάριο του 2007) αγόρασε από γνωστό κατάστημα επίπλων στη Λεωφόρο Κηφισίας καναπέδες, πολυθρόνες, τραπέζια και κουρτίνες, το συνολικό κόστος των οποίων άγγιξε σχεδόν τα 150.000 ευρώ! Είναι εντυπωσιακό ότι το κόστος δύο καναπέδων ανερχόταν στα 34.860,38 ευρώ (!), ενώ το τραπέζι εισόδου κοστολογούνταν 21.480 ευρώ και το μάρμαρο που θα το κάλυπτε 11.714 ευρώ. Μία δερμάτινη πολυθρόνα τής κόστισε 15.410,52 ευρώ!Οσο δε για το κρόσι της κουρτίνας, αυτό ανήλθε στα 2.626,57 ευρώ. Η κυρία Σταμάτη ήθελε να είναι όλα τέλεια στην επίπλωση του διαμερίσματός της και έτσι έδωσε ακόμα και 2.626,82 ευρώ για το κορδόνι του καναπέ της (!). Παράλληλα, υπάρχει και προσφορά για αγορά αυτοκινήτου από τη γερμανική εταιρία Mercedes-Benz, η αξία του οποίου αγγίζει τα 81.300 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο αρχείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν ακόμα και μετοχές της εταιρίας των βιβλιοπωλείων «Ιανός», καθώς και οι ισολογισμοί της και η έκθεση διαχείρισής της.

ΒΑΣΩ ΠΑΛΑΙΟΥ

εφημερίδα Δημοκρατία
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ