2017-11-12 12:45:51
Φωτογραφία για Ο Ταξίαρχος Καπραβέλος, το στρατόπεδο της Έϊμπα και η Αφρικάνικη μουσική!
Του Ηλία Προύφα

Μόνο η φωτογραφία του Νέλσον Μαντέλα έλειπε από το πολυεθνικό στρατόπεδο της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας στο Κιλκίς που είχε στηθεί για τις ανάγκες της άσκησης ΤΑΛΩΣ 2017. 

Σύμφωνα με το σενάριο το στρατόπεδο είναι σε κράτος της Αφρικής την Έϊμπα όπου διεξάγεται κρίσιμο δημοψήφισμα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής των 6 μηνών, προϋποθέτει ότι το στρατόπεδο θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για την ασφαλή και σωστή διαβίωση των στελεχών.

Με την καθοδήγηση του Ταξίαρχου Διοικητή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ Πάρι Καπραβέλου, είχαν στηθεί τα πάντα στη εντέλεια και δεν έλειπε τίποτα από το στρατόπεδο πρότυπο. 

Από τα γήπεδα Ποδοσφαίρου και Βόλεϊ, την αίθουσα internet, τις δύο καφετέριες, το γυμναστήριο, τους χώρους διαβίωσης, όλα ήταν προσεγμένα. Μέχρι και εκκλησάκι προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας είχε δημιουργηθεί σε σκηνή του στρατοπέδου
. Όσον αφορά τα "άχρηστα" υλικά αυτά δεν υπήρξαν γιατί απλά "ανακυκλώθηκαν". Παλέτες με πράγματα που ξεφορτώθηκαν στο στρατόπεδο δεν πετάχτηκαν αλλά χρησιμοποιήθηκαν και κατασκευάστηκαν υπαίθρια παγκάκια και καπνιστήρια. Βέβαια το κορυφαίο από όλα είναι ότι στους χώρους του στρατοπέδου ακουγόταν αφρικάνικη μουσική που ζήτησε ο Ταξίαρχος Καπραβέλος να υπάρχει, ώστε το περιβάλλον να θυμίζει περισσότερο Αφρική.

Εντυπωσιασμένες οι αντιπροσωπείες των 5 χωρών που συμμετείχαν στην άσκηση φωτογράφιζαν το στρατόπεδο και έλεγαν τα καλύτερα για την διοργάνωση της άσκησης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και στην προκειμένη περίπτωση η 71η Α/Μ Ταξιαρχία κέρδισε και τη ''μάχη'' της λεπτομέρειας!
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ