2012-05-25 16:52:02
Φωτογραφία για Οι λαθρομετανάστες, ο Χρυσοχοΐδης, ο Κατσιφάρας και το πλωτό χωρίς... θάλασσα
της Κλειώς Βασίλογλου

Είναι ακατανόητο αυτό που συμβαίνει με ορισμένους εκπροσώπους φορέων τις τελευταίες ημέρες, γύρω από το θέμα των λαθρομεταναστών.

Αφήνουμε στην άκρη το θέμα των επεισοδίων που ήταν το επακόλουθο της τραγικής δολοφονίας ενός νέου παιδιού, από κακοποιούς -όπως αποδείχθηκε στην πορεία λαθρομετανάστες- και όχι πονεμένους νέους ανθρώπους, που ζητούν άσυλο και μια καλύτερη ζωή. Στεκόμαστε στο θέμα της γενικότερης παρουσίας των λαθρομεταναστών (κατά άλλους, πιο… ευαίσθητους, παράνομων μεταναστών) στην Πάτρα, στο πώς επί 15 χρόνια, το κράτος δεν έκανε τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να διογκωθεί και να «πνίγει» την πόλη και στο πώς σήμερα, αρέσκονται κάποιοι, λόγω προεκλογικής περιόδου ίσως, να ρίχνουν τις ευθύνες αλλού.

Έτσι λοιπόν, ήρθε η πρόταση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, για πλωτό κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, χωρίς όμως να υποδεικνύει συγκεκριμένη… θάλασσα ή να προτείνει έστω κάποιες μερικές προς συζήτηση.


Πρόκειται για μια μακροσκελή πρόταση… διανθισμένη με αιχμές κατά του Δήμου της Πάτρας, που έχει το πρόβλημα αλλά δεν κάνει τίποτα, λες και ο Δήμος είναι Αστυνομία ή Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Εξωτερικών κ.ο.κ. Κουβέντα όμως, για τους δύο υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Παπουτσή και Χρυσοχοΐδη, που δεν έκαναν τίποτα καθ’ όλη τη θητεία τους. Ο Χρυσοχοΐδης μάλιστα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, να θέλει να κατασκευάσει κέντρα κράτησης μεταναστών, ένα σε κάθε νομό και να ζητά μέσα σε δύο μέρες, να του υποδείξουν και τους χώρους που θα γίνουν και όχι το αν θέλουν να γίνουν.

Όσο για τον Παπουτσή, Χριστούγεννα του 2010, δεσμεύτηκε σε Κατσιφάρα και Δημαρά, ότι εντός δύο μηνών θα έρθει στην Πάτρα, αλλά ακόμα τον… περιμένουμε. Δεσμεύτηκε για το σκάνερ στο λιμάνι της Πάτρας, εντός τριών με τέσσερις μήνες, το σκάνερ ήρθε στην Ελλάδα, αλλά πάει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Τίποτα από αυτά όμως δεν «θυμήθηκε» ο Αντιπεριφερειάρχης, ίσως λόγω επαναληπτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου και των χαμηλών ποσοστών που πήρε το ΠΑΣΟΚ, θα σκέφτηκε ότι αν… θυμόταν και αυτά, θα έκανε κακό στο κόμμα.

Στο όλο θέμα υπάρχει και η άλλη διάσταση, αυτή της διαφοροποίησης του Αντιπεριφερειάρχη, με τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον οποίο εγκάλεσε ο Χρυσοχοΐδης, επειδή δεν απάντησε θετικά στα κέντρα κράτησης. Και τώρα ο υφιστάμενός του τον… αδειάζει και προτείνει πλωτό κέντρο!

Εν προκειμένω και καταλήγοντας, το μεταναστευτικό απαιτεί συγκεκριμένες λύσεις και συνεργασία όλων των βαθμίδων των αιρετών, προκειμένου να διεκδικούν από κοινού λύση, που απ’ ότι φαίνεται, αργεί attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ