2017-11-13 14:10:19
Φωτογραφία για ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 10Υ ΚΑΙ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τηλ. Επικ/νιας:2643061211-6988068439

Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος

Email: [email protected]

Βόνιτσα, 12/11/17

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 1ου και 2ου Δ.Σχ.Βόνιτσας

        Με Δούρειο ίππο την οικονομική χρεοκοπία της χώρας, οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, μαζί με τους εγχώριους ιδεολογικούς τους σύμμαχους, εισέβαλλαν και στα δημόσια σχολεία με σκοπό να εφαρμόσουν την νεοφιλελεύθερη ατζέντα του ΟΟΣΑ. Με χαλκευμένα στοιχεία και χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας  και το ιδιαίτερα χαμηλό οικονομικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων, που άφησαν πίσω τους τα μνημονικά μέτρα που μας επέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια. 

      Στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών, τα προηγούμενα χρόνια έγιναν αθρόες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων χωρίς καμιά παιδαγωγική λογική και με μοναδικό κριτήριο την αφαίμαξη οικονομικών πόρων απ τη Δημόσια δωρεάν Παιδεία, προς όφελος του τραπεζικού συστήματος και του μεγάλου κεφαλαίου. Σ αυτή τη φιλοσοφία δηλώνουμε απόλυτα και ξεκάθαρα αντίθετοι.....   Λέμε  ΟΧΙ σε κάθε απόφαση η οποία υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.


  Λέμε ΟΧΙ και στη συγχώνευση των 1ου-2ου δημοτικών σχολείων Βόνιτσας. Εδώ θα πρέπει επιπλέον να επισημάνουμε ότι κανείς αρμόδιος δε φρόντισε να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους της σχολικής κοινότητας (Εκπαιδευτικούς-Γονείς) για το σκεπτικό και τα παιδαγωγικά αποτελέσματα μιας τέτοιας πρότασης. Τι θα γίνει με τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα; -Με τις θέσεις εργασίας; -Με τα ανύπαρκτα εργαστήρια; -Με το γυμναστήριο; -Η υπηρεσία τι λέει; -Τι κάνει ο Δήμος για αυτά που του αναλογούν;

      Εμείς  θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, προς όφελος των μαθητών:

•Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α΄ και Β΄ τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις. Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά.

•Χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

•Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν 14χρονη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.

      Θα είμαστε όμως ανακόλουθοι παιδαγωγικά και συνδικαλιστικά αν κρυφτούμε πίσω απο το δάχτυλό μας και κάνουμε ότι δε βλέπουμε και δεν ακούμε για τις «ιδιαίτερες» και «παράδοξες» συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, οι οποίες ταλαιπωρούν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΙΔΙΑ, δημιουργώντας μια απαράδεκτη κατάσταση.

   Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα μικρό μέρος αυτών που συμβαίνουν, όπως:

•Το διαχωρισμό της σχολικής αυλής, σ έναν ήδη επιβαρυμένο χώρο (κοντέινερ, επισκευές κτιρίου, ελάχιστος χώρος παιχνιδιού κλπ).     

•Το διαχωρισμό των δράσεων και δραστηριοτήτων των δυο σχολείων και τελικά το διαχωρισμό  μαθητών και  γονιών σε δυο διαφορετικές ομάδες.

•Τις παρεμβάσεις Δημοτικών αρχόντων σε θέματα που ΔΕΝ άπτονται των αρμοδιοτήτων τους (ενίοτε με εκδικητικό περιεχόμενο). 

•Την απαίτηση-από άνθρωπο της ευρύτερης σχολικής κοινότητας-να καταπατηθεί η κείμενη σχολική νομοθεσία κατά το "συμφέρον του" και η στοχοποίηση   του συναδέλφου  που δεν ενέδωσε και απλώς έκανε τη δουλειά του.

•Τη γραπτή έκκληση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών του σχολικού συγκροτήματος της Βόνιτσας,  να σταματήσουν οι εντάσεις και να αφεθούν απερίσπαστοι στο έργο τους. Και ιδιαίτερα ύστερα απ την απαράδεκτη ενέργεια της σύλληψης Δασκάλας έξω απ το σχολείο, η οποία και συντάραξε όλους τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες, τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς!!! Έκκληση που απευθύνεται στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών αλλά και στην ίδια την υπηρεσία. (Δ/νση Εκπ/σης Αιτ/νιας, Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Δ. Ελλάδας) 

Και ρωτάμε: Μήπως όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν την αφορμή για τη Σολομώντεια πρόταση της συνένωσης; -Μέχρι πότε η σιωπή; -Μέχρι πότε ο στρουθοκαμηλισμός;

     Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αναβάθμιση της ποιότητας της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ