2017-11-14 09:38:58
Φωτογραφία για Νέα δεδομένα στον Σωφρονιστικό Κώδικα για τις άδειες των κρατουμένων
Ο Κουφοντίνας... αλλάζει τις άδειες των κρατουμένων..

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε με τη 48ωρη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας φέρνει αλλαγές στο ζήτημα των αδειών των κρατουμένων.

Με τα έως τώρα δεδομένα, αν ο εισαγγελέας φυλακής είναι αρνητικός για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο, τότε αυτή δεν εγκρίνεται. Δηλαδή, η μειοψηφία του εισαγγελικού λειτουργού σε κάθε περίπτωση αναστέλλει τη χορήγηση άδειας.

Αυτό όμως αλλάζει με τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την εξάλειψη του δικαιώματος του εισαγγελέα να οδηγεί, διά της μειοψηφίας του, πάντα σε αναστολή της χορήγησης άδειας.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Πλέον, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αν ο εισαγγελέας της φυλακής μειοψηφήσει στο συμβούλιο των φυλακών για τη χορήγηση της άδειας ενός κρατουμένου, για να ανασταλεί αυτή θα πρέπει ο εισαγγελέας να ασκήσει προσφυγή και να φέρει την υπόθεση προς κρίση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.


Από την πλευρά των εισαγγελέων γίνεται λόγος για «μείωση του δικαιώματος του εισαγγελικού λειτουργού που εποπτεύει τις φυλακές «και επισημαίνεται ότι   ενδέχεται, η εφαρμογή μιας τέτοιας διατάξεως, να «οδηγήσει εκτός φυλακής κρατούμενους, οι οποίοι δεν συγκεντρώνουν τις ουσιαστικές προϋποθέσεις».

Παράλληλα, εισαγγελικές πήγες έλεγαν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, πιθανώς από άγνοια, κινείται πάνω σε λεπτές γραμμές οι οποίες εκπέμπουν επικινδυνότητα για τη δημόσια ασφάλεια.

Με άλλα λόγια, το υπουργείο Δικαιοσύνης στρώνει το χαλί για τη νέα άδεια του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για κάθε άλλο ομοϊδεάτη του ή βαρυποινίτη.

Πηγή: protagon
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ