2017-11-14 09:58:32
Φωτογραφία για Πρώτο θέμα στα αλβανικά ΜΜΕ η άγρια δολοφονία του 35χρονου από 26χρονη τοξικομανή στην Κρήτη
Στις πρώτες θέσεις της ειδησεογραφίας στα αλβανικά ΜΜΕ βρίσκεται το άγριο έγκλημα με τη δολοφονία του 35χρονου από 26χρονη τοξικομανή στην Κρήτη.

Το θύμα, αλβανικής καταγωγής, ζούσε με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του στον Ξεροπόταμο Γαζίου στο Ηράκλειο, μέχρι τη στιγμή που η 26χρονη του αφαίρεσε τη ζωή με μια μαχαιριά στην καρδιά μπροστά την οικογένειά του.

Με εκτενή ρεπορτάζ για το ήθος και την εργατικότητα του 35χρονου, τα Αλβανικά μέσα περιγράφουν όλα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν για μία ασήμαντη αφορμή ο άτυχος άνδρας έπεσε νεκρός από το ξέσπασμα της 26χρονης.

Τοtvklan, το μεγαλύτερο κανάλι της Αλβανίας έχει τον τίτλο: "Η δολοφόνος αφέθηκε ελεύθερη από το δικαστήριο αρκετές ώρες πριν το έγκλημα".

Το Panorama, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αλβανίας έχει τον τίτλο: "Απελευθερώθηκε λίγες ώρες πριν από το έγκλημα/ Η γυναίκα που σκότωσε τον Αλβανό είπε: Δεν είμαι δολοφόνος, δεν το ήθελα".


Το Syri.net κυκλοφόρησε με τον τίτλο: "Λυπάμαι, δεν ήθελα να σκοτώσω, τα μόνα λόγια της τοξικομανούς που σκότωσε τον Αλβανό".

Το gazetadita.al αναφέρει στον τίτλο του: "Η Ελληνίδα που σκότωσε Αλβανό είχε αφεθεί ελεύθερη από το δικαστήριο αρκετές ώρες πριν από το έγκλημα"

Το javanews.al φέρει τον τίτλο: "Αυτός είναι ο Αλβανός που δολοφονήθηκε στην Κρήτη από τοξικομανή".

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο όταν ο Λόκα βγήκε από το σπίτι του για να κάνει παρατήρηση στη γειτόνισσα του, η οποία φώναζε, αναστατώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών βρισκόταν σε κρίση και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει όποιον έβρισκε μπροστά της.

Ο 35χρονος την πλησίασε για να την επιπλήξει και να της πει να σταματήσει να κάνει φασαρία, όταν εκείνη, χωρίς δεύτερη σκέψη, άρπαξε ένα μαχαίρι και του κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στο στήθος, στο ύψος της καρδιάς.

Άμεσα περίοικοι που άκουσαν τον καβγά, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Ασθενοφόρο μετέφερε τον Τόνι Λόκα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο συνέλαβαν την 26χρονη.

Στην Αλβανία κηδεύεται ο 35χρονος

Το τελευταίο ταξίδι για την πατρίδα του πραγματοποιεί σήμερα ο άτυχος 35χρονος Βαλντόν Λόκα, η σωρός του οποίου μεταφέρεται οδικώς από την Αθήνα στην Αλβανία, προκειμένου να ταφεί στον τόπο του.

Η σορός του 35χρονου έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου – φίλους, γείτονες, συναδέλφους – που ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών το οποίο και αναχώρησε στις 9 το βράδυ.

Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα, που έχασε τη ζωή του από μια στιγμή στην άλλη, αφήνοντας ορφανά τα δύο παιδάκια του, συνοδεύει ο αδερφός του και η σύζυγός του.

Στη φυλακή η 26χρονη οροθετική

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το μεσημέρι της Κυριακής η 26χρονη οροθετική τοξικομανής, που αφαίρεσε τη ζωή του άτυχου 35χρονου με μία μαχαιριά, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Η νεαρή γυναίκα ήταν άτομο που είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αρχές, καθώς πέρα από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ληστείας και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης, αλλά λόγω της βεβαρυμένης υγείας της, βρισκόταν εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η 26χρονη παρουσίαζε εριστική και προκλητική συμπεριφορά κατά καιρούς, ενώ το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στην περιοχή του Ξηροποτάμου είχε ενοικιαστεί από τη μητέρα της. Πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι η νεαρή κατ’ ομολογία δράστιδα έχει έναν αδελφό που εκτίει ποινή κάθειρξης στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, λίγες ώρες πριν το φονικό, η 26χρονη κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι της, κρατώντας ένα μαχαίρι, με το οποίο απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τις φωνές της, ευρισκόμενη και πάλι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της 26χρονης για να δουν τι συνέβαινε, ειδοποιώντας παράλληλα και το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο την μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, απ’ όπου λίγο αργότερα αποχώρησε και επέστρεψε στο σπίτι της.

Πηγή: cretapost.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ