2017-11-14 20:51:41
Φωτογραφία για Προσοχή! Κακόβουλο ios προφίλ διαμόρφωσης
Το OWObreak.me είναι μια απόδειξη της έννοιας που δείχνει πώς τα κακόβουλα προφίλ διαμόρφωσης κινητών συσκευών μπορούν να βλάψουν το iPhone σας.Αναπτύσσεται από τον κορυφαίο προγραμματιστή ιστού, Joseph Shenton.

Αυτό το κακόβουλο προφίλ είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά για τους χρήστες που έχουν πρόσβαση σε νέους εγκαταστάτες πακέτων.Ένα τέτοιο προφίλ ενδέχεται να σας αναγκάσει να αναβαθμίσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του firmware.

1) Ο χρήστης ανοίγει τον ιστότοπο και εγκαθιστά το προφίλ διαμόρφωσης για κινητά.

2) Το προφίλ επιτρέπει όλους τους περιορισμούς που υπάρχουν στο iPhone. Προσθέτει επίσης μια πολιτική κωδικού πρόσβασης.

3) Εγκαθιστά 10.000 διαδικτυακά κλιπ με μικρά ονόματα στη συσκευή του χρήστη.

4) Αυτό καθιστά τη συσκευή αδιάφορη και κολλά.

Αυτός ο ιστότοπος έχει δύο προφίλ.Το πρώτο είναι 6.9MB σε μέγεθος ενώ το άλλο είναι πιο ισχυρό και ζυγίζει 319.8MB. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο προφίλ είναι ο αριθμός των κλιπ web που εγκαθιστούν.Θυμηθείτε ότι αυτό το κακόβουλο προφίλ μπορεί να επηρεάσει και άλλες συσκευές εκτός από το iPhone που είναι το iPad και το iPod touch.Ευτυχώς, αυτό το είδος "επίθεσης" απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.


Εάν επισκεφθείτε μια κακόβουλη ιστοσελίδα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το προφίλ με μη αυτόματο τρόπο προτού συμβεί κάτι. Αν επιλέξετε να μην εγκαταστήσετε αυτό το συγκεκριμένο προφίλ, θα είστε ασφαλείς.

Σημβουλές:

α) Πάντα επαληθεύστε την πηγή του προφίλ και βεβαιωθείτε ότι έχει αναπτυχθεί από έναν φημισμένο προγραμματιστή.

β) Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στη συσκευή σας και να εγκαταστήσει ένα προφίλ.
argonaytis-iphone
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ