2017-11-15 20:55:32
Φωτογραφία για Νέο «ψαλίδισμα» στις καθαρές αποδοχές στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Που οφείλεται
Αναδρομικές μειώσεις-σοκ στα στελέχη ΕΔ και ΣΑ

Νέο «ψαλίδισμα» στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν χιλιά­δες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφα­λείας από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ταυτόχρονα με την αναδρομική από 1/1/2017 εφαρμογή των ρυθμίσεων των νέων ειδικών μισθολογίων του νόμου 4472/2017, θα τεθεί οε ισχύ, αναδρομικά από την 1/1/2017, μια διάταξη-βόμβα που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει για πολλούς από τους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια την αύξηση της βά­σης υπολογισμού των παρακρατούμενων εισφορών για κύρια σύνταξη, επικουρική σύνταξη, περίθαλψη και εφάπαξ.

Πρόκει­ται συγκεκριμένα για τη διάταξη του άρθρου 3 του νόμου 4488/2017, σύμφωνα με την οποία: «Για όσους υπηρετούν στο Δημόσιο και αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, από 1/1/2017 και εξής, ως συντάξιμες αποδοχές, επί των οποίων υπολογίζον­ται ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται το σύνολο των μηνι­αίων τακτικών αποδοχών με εξαίρεση:


• Την «προσωπική διαφορά».

• Την αποζημίωση πενθημέρου και τη νυχτερινή αποζημίω­ση».

Να σημειώσουμε πως οι συντάξιμες αποδοχές, που προσδιορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους, λαμβάνονται υπόψη και κατά τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρική ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη και εφάπαξ παροχή.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι μειώσεις αποδοχών θα φθάνουν έως και τα 225 ευρώ τον μήνα ή τα 2.700 ευρώ τον χρόνο, ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις από την αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, οι συνολικές εισοδη­ματικές απώλειες εντός του 2018 θα φθάσουν τα 450 ευρώ τον μήνα ή τα 5.400 ευρώ σε ετήσια βάση.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-11/11/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Μειώσεις-σοκ έως 450€/μήνα φέρνει το 2018 στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
NGC 7789: Caroline's Rose
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
NGC 7789: Caroline's Rose
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ