2017-11-15 22:04:15
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Νέα «καμπάνα» της SEC κατά της Wells Fargo, για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος
Η παραπάνω είναι μία από τις «περιπέτειες» της Wells Fargo τους τελευταίους 14 μήνες Η Wells Fargo Advisors -θυγατρική της Wells Fargo- ήρθε χθες (13 Νοεμβρίου 2017) σε διακανονισμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για την καταβολή προστίμου ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων, μετά την αποτυχία της μεγαλύτερης τράπεζας λιανικής των Η.Π.Α. να αναφέρει έγκαιρα στις αρχές στοιχεία που σχετίζονται με υπόθεση «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.

Η καταδίκη αφορά 50 σχετικές υποθέσεις μεταξύ 2012 και 2013, με 45 από αυτές να υφίστανται και επί του παρόντος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η SEC.

Η παραπάνω είναι μία από τις «περιπέτειες» της Wells Fargo τους τελευταίους 14 μήνες.

Όπως έγινε γνωστό μέσα στον τρέχοντα Νοέμβριο, η αμερικανική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα η εισαγγελέα της Καλιφόρνια, ερευνά τη Wells Fargo για παρατυπίες σχετικά με το εμπόριο που αφορά στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, έπειτα από καταγγελίες πρώην υπαλλήλων της τράπεζας που απολύθηκαν πρόσφατα.


Επίσης, μόλις ένα μήνα νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Wells Fargo αντιμετωπίζει τον κίνδυνο νέων κυρώσεων, καθώς η αρμόδια υπηρεσία (Office of the Comptroller of the Currency, OCC) επιβεβαίωσε πως η τράπεζα εξανάγκαζε, με ψευδείς πληροφορίες, τους πελάτες της να αγοράσουν ασφάλειες που ουσιαστικά τους ήταν άχρηστες.

Μέσα στον Ιούλιο 2017, έγινε γνωστό πως η Wells Fargo σε Saint Louis Park και Charlotte θα βρεθούν ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών της Νέας Υόρκης, για θέματα τραπεζικής και ασφαλίσεων, προκειμένου να καταθέσουν τις συμφωνίες μεταξύ μονάδων τους και ασφαλιστών.

Πριν από τα παραπάνω, είχε προηγηθεί το σκάνδαλο-«μαμούθ», οι 3,5 εκατομμύρια λογαριασμοί που άνοιξαν τα στελέχη της χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών, με απώτερο σκοπό τη λήψη μπόνους.

Η τράπεζα θα πληρώσει συνολικά 6,1 εκατ. δολάρια στους πελάτες της για τους μη εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς, από 3,3 εκατ. προηγουμένως, ενώ υποσχέθηκε επίσης να πληρώσει 910.000 δολάρια για 528.000 δυνητικά ακατάλληλες εγγραφές πληρωμών.

Επιπλέον, προχώρησε σε διακανονισμό 142 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Ιούλιο 2017.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ