2017-11-20 00:35:55
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ - Η υποδοχή της τιμίας ζώνης της Παναγίας στην 1η Στρατιά
Του Ηλία Προύφα

Ύψιστη τιμή σήμερα για την 1η Στρατιά. Για πρώτη φορά το μοναδικό θρησκευτικό κειμήλιο της Υπέρμαχου Στρατηγού, βρέθηκε στην έδρα του μεγαλύτερου στρατιωτικού σχηματισμού της χώρας.

Μετά από 8 ημέρες παραμονής στη Λάρισα, η Τιμία Ζώνη της Παναγίας που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου αναχώρησε για τη Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας. Μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το θρησκευτικό σύμβολο της Παναγίας μας με πομπή και με τις δέουσες τιμές μεταφέρθηκε στην έδρα της 1ης Στρατιάς, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Κατά την παραμονή της για μία ώρα στο στρατηγείο είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα στελέχη με τις οικογένειές τους. 

Παρόντες ο Στρατηγός Διοικητής του Σχηματισμού Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός ΤΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο Βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πολιτευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος  Ακριβούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία  Μαμάρα.

Την Τιμία Ζώνη μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος με πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Δείτε φωτό και βίντεο του kranosgr
kranosgr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ