2017-11-22 08:00:20
Φωτογραφία για Επικίνδυνη οδήγηση και ατυχήματα λόγω αφηρημάδας
Η ενασχόληση του οδηγού με το ραδιόφωνo και το τηλέφωνο κάνουν την οδήγηση επικίνδυνη και είναι η κυριότερη αιτία απόσπασης της προσοχής και πρόκλησης ατυχημάτων σύμφωνα με νέα έρευνα. Ποιο είναι όμως το προφίλ του αφηρημένου οδηγού;

Νεαροί άνδρες, εξωστρεφείς ή νευρωτικοί που οδηγούν πολύ συχνά, απαντά νέα νορβηγική έρευνα.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον Όλε Γιόχανσον του Ινστιτούτου Οικονομικών των Μεταφορών, μελέτησαν μια μεγάλη ομάδα ενηλίκων και εφήβων οδηγών, διαπιστώνοντας ότι πιο επιρρεπείς στην αφηρημάδα -άρα και σε κίνδυνο ατυχήματος- είναι τα νεαρά άτομα, οι εξωστρεφείς ή νευρωτικοί άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας και όσοι περνάνε πολλές ώρες στο τιμόνι.

Οι γυναίκες, ιδίως οι μεγαλύτερες σε ηλικίας, παρόλο που θεωρούνται «ύποπτες», στην πραγματικότητα είναι λιγότερο πιθανό να αφαιρεθούν. Το ίδιο και όσοι άνθρωποι έχουν αυτοέλεγχο και μπορούν να ελέγξουν τους «πειρασμούς» της απόσπασης της προσοχής τους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώνονται σε τροχαία κάθε χρόνο. Η απόσπαση της προσοχής και η αφηρημάδα αποτελούν βασικές αιτίες τέτοιων δυστυχημάτων (τουλάχιστον για ένα στα δέκα).

Η νέα μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνει δραματικά μετά από μόνο δύο λεπτά αφηρημάδας.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ