2017-11-22 19:53:18
Φωτογραφία για Ο αιφνιδιασμός/ανταιφνιδιασμός στην «αλάνα του Πενταγώνου»
Είναι βέβαιο ότι η πύλη του Στρατοπέδου Παπάγου πιάστηκε στην κυριολεξία στον ύπνο.

Σύμφωνα με τους γνώστες του αντικειμένου, μια βασική αρχή που διδάσκεται στις στρατιωτικές σχολές, στο μάθημα της τέ­χνης του πολέμου, είναι και αυτή του αιφ­νιδιασμού/ανταιφνιδιασμού: Ο αιφνιδιασμός του αντιπάλου εξασφαλίζει πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο, αλλά η άλλη πλευρά, αυτή του αντιπά­λου, καλείται να έχει τα δικά της σχέδια αιφνιδια­σμού του επιτιθέμενου, δηλαδή να αντιστρέψει τον αιφνιδιασμό του, επιτυγχάνοντας εγκαίρως ανταιφνιδιασμό.

Είναι βέβαιο ότι η πύλη του Στρατοπέδου Παπάγου, που αποτελεί την καρδιά του ελληνικού αμυντικού συστήματος, καθώς αποτελεί την έδρα του ΥΠΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων των τριών Κλάδων των ΕΔ, πιάστηκε στην κυριολεξία στον ύπνο την περασμένη Παρασκευή, με τον αιφνιδια­σμό του Ρουβίκωνα, ο οποίος, όμως, δεν έχει τα πρωτεία σε «καταδρομικές επιχειρήσεις» στο Πεντάγωνο. Υπάρχουν ανάλογα προηγούμενα... Το 2011 είχαν πάλι «μπουκάρει» ομαδόν οι απόστρατοι και δύο χρόνια μετά οι ναυτεργάτες.


Βεβαίως, έγιναν ΕΔΕ, έπεσαν κάποιες καμπάνες, αλλά το πάθημα, όπως περίτρανα αποδείχθηκε, δεν έγινε μάθημα... Κανείς από τους έχοντες την Παρα­σκευή την ευθύνη δεν έπραξε το πιο απλό: Να κλείσουν αμέσως οι πύλες -αυτοκινήτων και πεζών- ώστε να εγκλωβιστούν οι επίδοξοι εισβολείς και να παρα­δοθούν στην Αστυνομία για τα περαιτέρω, για είσο­δο άνευ αδείας σε επιτηρούμενο στρατιωτικό χώρο... Δεν το σκέφθηκαν, άραγε, αυτό, αποδεικνυόμενοι στοιχειωδώς άσχετοι στην αρχή του αιφνιδιασμού/ανταιφνιδιασμού, στην οποία εκπαιδεύονται τα μό­νιμα στελέχη των ΕΔ; Επιπλέον, είχαν δοθεί σχετικές εντολές χειρισμού στα όργανα υπηρεσίας από τους ανωτέρους τους; Ή εκρίθη ότι, μπροστά στη γενική ανοχή στα «παιδιά», δεν θα μπορούσε το ΥΠΕΘΑ να αποτελέσει εξαίρεση, κατόπιν οδηγίας εκ των ένδον του κτιριακού συγκροτήματος; Αυτά και άλλα συναφή ερωτήματα θα πρέπει να απα­ντηθούν με σοβαρότητα, διότι το θέμα δεν είναι για πλάκα! Ούτε αποτελεί εύκολο άλλοθι ότι ο ένστολος «δεν έχει δικαίωμα να ακουμπήσει πολίτη» σε επιτη­ρούμενο στρατιωτικό χώρο... Δηλαδή θα παραμείνει απαθής ακόμη και σε δολιοφθορά;

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον ΥΕΘΑ, που φέρεται να ζήτησε «παραδειγματική τιμωρία» των υπευθύ­νων από το... Βανκούβερ (σωσίας του ήταν την ίδια ώρα της «καταδρομικής επιχείρησης» στο 251 ΓΝΑ;...), ας εξετάσει και την αυλή του, στην οποία φαί­νεται ότι υπηρετεί αμισθί απόστρατος της ΠΑ που εί­χε αναγνωρισθεί από τις κάμερες ασφαλείας στην επέ­λαση των αποστράτων του 2011. Ο συγκεκριμένος θα ελεγχθεί, αναδρομικώς έστω;

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-21/11/2017 - ΦΩΤΟ: dimokratianews.gr - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) «Φύλλο πορείας» στο διοικητή του Τ/ ΓΕΕΘΑ για τον Ρουβίκωνα. Ποιος τον αντικαθιστά

2) «Ξήλωμα» χαμηλόβαθμων για την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο ΥΠΕΘΑ
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ