2017-11-23 11:56:32
Φωτογραφία για Ξάνθη: Βανδάλισαν αυτοκίνητο πανεπιστημιακού
Επίθεση σε καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σημειώθηκε χθες. Οι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του οχήματός του, το οποίο ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του, έγραψαν

με κόκκινη μπογιά «ANTIFA» και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.

Ο Γεώργιος Παύλος, αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου, συνδέει την επίθεση με το ότι στο παρελθόν είχε καταγγείλει πράξεις βίας και ξυλοδαρμών μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

«Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής της Αρχιτεκτονικής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου
. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια», δήλωσε ο Γ.Παύλος στην Καθημερινή και συμπλήρωσε πως, «εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν δυνατόν να μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».

Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, από την πλευρά τους, κατήγγειλαν πως κλήθηκαν από τον ανακριτή, λόγω των αναφορών του Γ.Παύλου  στην Πρυτανεία και στην Εισαγγελία Ξάνθης και Ροδόπης. Ο καθηγητής διέψευσε ότι οι αναφορές του προκάλεσαν την ανακριτική κλήση, καθώς η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη. Ο ίδιος δήλωσε πως εκτός από τον ίδιο στοχοποιήθηκαν και φοιτητές που τον υποστήριξαν.

Φοιτητές, από την άλλη, έχουν προβεί σε καταγγελίες κατά του Γεωργίου Παύλου, για τον τρόπο διδασκαλίας του, για την αυστηρότητα που επιδεικνύει στη βαθμολόγηση, η οποία οδηγεί σε μεγάλα ποσοστά αποτυχίας στα μαθήματά του, καθώς και για τα συγγράμματά του. Μετά τις καταγγελίες διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με σχετική απόφαση από την Πρυτανεία του Ιδρύματος. Ο καθηγητής υποστηρίζει πως όλα αυτά αποτελούν εκ των υστέρων σενάρια που αποσκοπούν στη στοχοποίησή του, λόγω της επικριτικής στάσης που τηρεί κατά των βίαιων γεγονότων από φοιτητές, αλλά και όσων διοικήσεων του Δημοκριτείου τα ανέχονται. «Μου ζήτησαν να τους δοθούν λυμένα θέματα στις εξετάσεις και αρνήθηκα. Εδώ και πολλά χρόνια που διδάσκω, κανείς άλλος φοιτητής δεν είχε πρόβλημα με τα μαθήματά μου» αναφέρει.

πηγή: ANTENNANEWS
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ