2017-11-23 20:47:53
Φωτογραφία για Ετοιμόρροπα κτίρια – παγίδες στην Αμαλιάδα
Σε επικίνδυνες παγίδες, με απρόβλεπτες συνέπειες, έχουν μετατραπεί τα... ετοιμόρροπα κτίρια στην Αμαλιάδα, τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους και καταρρέουν τμηματικά από την φθορά και την εγκατάλειψη.

Πρόκειται για κτίρια – φαντάσματα τα οποία έχουν δεχθεί πλήγματα από σεισμικές δονήσεις και φθείρονται ταυτόχρονα από τις καιρικές συνθήκες, αφού δεν έχει ληφθεί μέριμνα από τους ιδιοκτήτες τους.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι τα συγκεκριμένα κτίρια να είναι άκρως επικίνδυνα για διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει τμήμα ή και ολόκληρο το κτίσμα καταπλακώνοντας, οχήματα ακόμη και ανθρώπους Αυτοψία

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Ήλιδας κ. Κώστας Τσεριώνης, ο οποίος αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης προχώρησε ο ίδιος σε αυτοψία σε πολλά από τα συγκεκριμένα κτίρια και διαπίστωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, γι’ αυτό και κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων για την πρόληψη και αποφυγή κάποιου ατυχήματος.


«Πρέπει να προστατευθούν οι πολίτες και η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, από την κατάρρευση τμημάτων ετοιμόρροπων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων του δήμου Ήλιδας» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσεριώνης, ο οποίος τόνισε ότι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα επιδεινώνεται η κατάσταση και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία είναι ετοιμόρροπα, ολοσχερώς κατεστραμμένα και έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Ήλιδας να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε αυτά να κατεδαφιστούν. Από προσωπική μου αυτοψία, διαπίστωσα πως δυστυχώς υπάρχουν αρκετά ετοιμόρροπα στην πόλη της Αμαλιάδας όπως επί της οδού Σισίνη, Μάχης Λάλα, Καρακανδά κ.λ.π . Λόγω της

χειμερινής περιόδου και σε συνδυασμό με τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, το εν λόγω θέμα καθίσταται πιο επείγον. Τα εν λόγω ακίνητα κρίνονται επικίνδυνα από άποψη στατικής και δομικής, από άποψη υγιεινής, από άποψη ασφάλειας της κυκλοφορίας των πολιτών και των οχημάτων που κινούνται εκεί. Κατόπιν των προαναφερομένων κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες να προβούν στην υλοποίηση των κατεδαφίσεων προς πρόληψη και αποφυγή

ατυχήματος» ανέφερε ο κ. Τσεριώνης.

Να σημειωθεί ότι όσων οι κατοικίες βρίσκονται κοντά σε ετοιμόρροπα κτίρια, έχουν διαμαρτυρηθεί κατ’ επανάληψη και έχουν εστιάσει στους κινδύνους που ελλοχεύουν, ωστόσο ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν ανταποκριθεί και έχουν λάβει μέτρα. Η έκκληση που κάνει ο αντιδήμαρχος ίσως ευαισθητοποιήσει κάποιους, μετά και τα τραγικά γεγονότα στην Μάνδρα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ