2017-11-26 09:22:41
Φωτογραφία για Το δώρο έκπληξη που συγκίνησε τον Στρατηγό Ζερβάκη!
Του Ηλία Προύφα

Μια συγκινητική σκηνή έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν προχθές στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, στη συνάντηση των απόφοιτων συμμαθητών της σχολής Σύρου και των επόμενων σειρών και τάξεων.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης στο κεντρικό ΚΨΜ της σχολής και την ώρα της επίδοσης των αναμνηστικών πλακετών, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης δέχθηκε από μέλος του συνδέσμου  ένα ξεχωριστό δώρο.

Τέκνο απόφοιτου της ΣΜΥ Σύρου της 6ης σειράς ο Στρατηγός Ζερβάκης έλαβε από συμμαθητή του πατέρα του, αντίγραφο του φύλλου κατάταξης στη ΣΜΥ το 1954 καθώς και μία φωτογραφία της περιόδου εκείνης την οποία δεν είχε δει ποτέ.

Μπορεί ο πατέρας του Στρατηγού, Γιάννης Ζερβάκης να μην ακολούθησε ποτέ τη στρατιωτική καριέρα αφού μετά την αποφοίτηση από τη σχολή παραιτήθηκε, όμως η αγάπη του για τις ΕΔ ήταν μεγάλη όπως ανέφερε ο Στρατηγός στην ομιλία του λαμβάνοντας με φανερή συγκίνηση τα κειμήλια του πατέρα του.

Να σημειώσουμε πως στην τελετή δεν παρέστη λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων και ο συμμαθητής του Στρατηγού Ζερβάκη, Διοικητής του Γ'ΣΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος ο οποίος και αυτός είναι τέκνο απόφοιτου της ΣΜΥ Σύρου της 7ης Σειράς.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ