2017-11-28 19:06:45
Φωτογραφία για Οι δίκες των ναζιστών στη Νυρεμβέργη αναβιώνουν σε παιδική κατασκήνωση στη Ρωσία
Μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκήνωση στην Κριμαία ονόματι Artek λαμβάνει μέρος στην αναβίωση των Δικών της Νυρεμβέργης με κύριο στόχο να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των εφήβων, εμπλουτίζοντας τις ιστορικές τους γνώσεις σε ότι αφορά τα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποίησε η ναζιστική Γερμανία. Η αναβίωση εστιάζει στα εγκλήματα πολέμου των Ναζί εναντίον του λαού της τότε ΕΣΣΔ όπως αναφέρει το RT.

“Με τους ιστορικούς και τους ειδικούς νομικούς στο πλευρό τους τα παιδιά τα οποία θα υποδύονται ιστορικές προσωπικότητες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών θα υποδύονται φυσικά και τον Geoffrey Lawrence τον δικαστή αλλά και τον Roman Rudenko, τον Ουκρανό Σοβιετικό δικηγόρο, αλλά και να διαβάσουν τα αρχεία των καταθέσεων των κατηγορούμενων ναζιστών που αφορούν τα εγκλήματα πολέμου, αναφέρει ανακοίνωση της κατασκήνωσης .

Η αναβίωση αυτή έχει ως στόχο "να διευρύνει τις γνώσεις του κοινού για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στη σύγκρουση". αναφέρουν επίσης οι διοργανωτές.


Η αναβίωση αυτή θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη και θα διαρκέσει 1 ώρα και 20 λεπτά, ενώ ένα μίας ώρας θα ακολουθήσει μετά. Σημειώνεται ότι οι πραγματικές Δίκες της Νυρεμβέργης είχαν διάρκεια 11 μήνες. Ο Δικαστής έπρεπε να αποφασίσει τι θα γίνει με τους ναζιστές που επιβίωσαν μεταξύ του Νοεμβρίου του 1945 και του Οκτωβρίου του 1946.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιους καταδικασθέντες θα υποδυθούν τα παιδιά . Μεταξύ των πιο περίφημων καταδικασθέντων για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα στις Δίκες της Νυρεμβέργης ήταν ο Hermann Göring (Χέρμαν Γκέρινγκ), ο Διοικητής του Χίτλερ, ο υπουργός Εξωτερικών Erich von Ribbentrop (Ειριχ βον Ριμπεντροπ) και ο Rudolf Hess,( Ρουντολφ Ες) υπαρχηγός του Χίτλερ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ