2017-11-28 20:37:30
Φωτογραφία για Η Societe Generale βάζει «λουκέτο» στο 15% των καταστημάτων της
Σε κλείσιμο του 15% επί του συνόλου των καταστημάτων της αναμένεται να προχωρήσει η Société Générale, περικόπτοντας ταυτόχρονα... 900 θέσεις εργασίας, μέχρι το 2020, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να μεταβεί στην ψηφιακή εποχή.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας διανύει τη δική του βιομηχανική επανάσταση, η οποία πιθανότατα θα λάβει χώρα τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε στους Financial Times ο κ. Frédéric Oudéa, διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, προβλέποντας ότι θα προκληθεί ένα μπαράζ αλλαγών από τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, την πρόσθετη ρύθμιση και τις μεταβολές στην πολιτική που καθοδηγούνται από ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.

Η λιανική τραπεζική, η οποία παράγει το ένα τρίτο των εσόδων της Société Générale, «θα αντιμετωπίσει περισσότερες διαταραχές».

Η τράπεζα θα μειώσει κατά 300 τα 2.000 υποκαταστήματά της στο γαλλικό δίκτυο λιανικής τραπεζικής.


Στο πλαίσιο του σχεδίου για το 2020, η τράπεζα θα διατηρήσει το στόχο της αύξησης εσόδων κατά 3% ετησίως, επιδιώκοντας πρόσθετα έσοδα ύψους 3,6 δισ. ευρώ μέχρι το εν λόγω έτος.

Η Société, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στη Γαλλία, είχε ήδη ανακοινώσει περικοπές 2.550 θέσεων εργασίας, στις αρχές του 2016.

Σήμερα απασχολεί 23.000 άτομα στο δίκτυο λιανικής.

Να επισημανθεί ότι η μετοχής της τράπεζας έχει συρρικνωθεί μέσα στο τρέχον έτος πάνω από 8%, όταν ο δείκτης Euro Stoxx 600 έχει ενισχυθεί κατά 11,2% για την ίδια χρονική περίοδο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ