2017-11-29 17:40:55
Φωτογραφία για Οι απόστρατοι «πυρ και μανία» με την κυβέρνηση
♦ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: «ΜΗ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ».

Η απόγνωση για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι, η απελπισία επειδή βλέπουν ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις παραμένουν... υποσχέσεις, αλλά και η προειδοποίηση εν όψει των προσεχών εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές, εκφράζονται απολύτως, πιστεύουμε, μέσα από τρεις λέξεις «Μη μας υποτιμάτε», στην επιστολή που απέστειλε η Ένωση Αποστρά­των Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Η σκληρή αυτή επιστολή της ΕΑΑΣ, που φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Αντιστρατήγου ε.α. Βασιλείου Ροζή, εκφράζει την οργή και την απόγνω­ση των αποστράτων για την αθέτηση από πλευράς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ της υπόσχεσης «αποκαταστάσε­ων» των οικονομικών τους που τους είχαν δώσει επανειλημμένως, μετά την πικρή δι­απίστωση που έκαναν ότι δεν συμπεριελήφθη το σχετικό κονδύλι στον προϋπο­λογισμό του 2018 που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή.


Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι ενώσεις αποστράτων, με δύο επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους πολιτικούς αρχηγούς (12/9/2017) και με «ανοικτή επιστολή» προς τον πρωθυπουργό (15/11/2017), είχαν επισημάνει το πρόβλημα, ζητώντας ικανοποίηση στο δίκαιο αίτημά τους, κάτι που δεν έγινε, παρά τις επαναλαμβανόμενες δικαιώσεις από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σε άλλο σημείο, αφού χαρακτηρίζονται «φρούδες» οι πρόσφατες υποσχέσεις - δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ (Καμμένος - Βίτσας), καλείται η κυβέρνηση να τηρήσει «επιτέλους» τις υποσχέσεις της, σημειώνοντας: «Οι Στρατιωτικοί δεν είναι άλογα και δεν τρώνε σανό για να ισχύει το “βάρα νομή”. Η υπομονή μας έχει ήδη εξαντληθεί από και­ρό και η περίοδος των υποσχέσεων έχει πε­ράσει ανεπιστρεπτί. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων και μόνο».

Και η επιστολή των αποστράτων κλείνει με την υπενθύμιση-προειδοποίηση: «Πέ­ραν τούτου μην ξεχνάτε πως αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα της κρίσης, η ώρα του υπέρ­τατου δημοκρατικού καθήκοντος μας με την ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος μας. Εκεί θα αποδώσουμε δικαιοσύνη αναλόγως των έργων σας, γιατί νου και γνώση έχουμε, και κρίση διαθέτουμε. Μη μας υποτιμάτε».

Αργά χθες το βράδυ κατατέ­θηκε από την κυβέρνηση και συζητείται σήμερα στη Βουλή, σε άσχετο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΞ, τροπολογία για τον επανυπολογισμό των κρατήσεων των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σω­μάτων Ασφαλείας, βάσει των νέων μισθών τους. Κάτι που προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΘΑ που ψηφίστηκε στη Βουλή και θα υλοποιηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-29/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ