2017-11-29 19:32:17
Φωτογραφία για ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΤΟΥΡΚΩΝ
Άγριο ξυλοδαρμό καταγγέλλουν τα εννέα άτομα τουρκικής και κουρδικής καταγωγής που φέρονται να συμμετείχαν στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο και συνελήφθησαν σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγιπ Ερντογάν στην Αθήνα. 

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για: 

Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωσηΤρομοκρατικές πράξεις προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβώνΤρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφωνΔιακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχήςΠαρανομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, οι κατηγορούμενοι που είναι πρόσφυγες, δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται. «Πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης εν όψει της άφιξης Ερντογαν στη χώρα. Είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία», δήλωσε η συνήγορός τους Αλέκα Ζορμπαλά.


Για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι είναι αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου». Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, αναφέρουν ότι στα διαμερίσματα που συνελήφθησαν «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν βάναυσο ξυλοδαρμό στη ΓΑΔΑ, αλλά και έξω από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. «Ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 ανδρες της Αντιτρομοκρατικης, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση», είπε η συνήγορός τους.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ