2012-05-26 10:55:42
Φωτογραφία για Σε δήθεν μέρα μνήμης Ποντίων αναφέρεται το τουρκικό ΥΠΕΞ «Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή», προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
''Σε ισχυρισμούς που δεν συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης στηρίζονται οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδας με αφορμή την δήθεν ημέρα μνήμης των Ποντίων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι «καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή» και προστίθεται πως “τέτοιες πρωτοβουλίες, προκαλούν βλάβη στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού”.

Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι ''στις 19 Μαΐου οι Ελληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης''.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ