2017-11-30 15:00:32
Φωτογραφία για Γιατί να τρως παγωτό όταν έχεις πονόλαιμο
Ξυπνάς ένα πρωί και νιώθεις ένα γδάρσιμο στο λαιμό. Λες, θα περάσει. Δεν περνάει. Χειροτερεύει και μέχρι το μεσημέρι η φωνή σου θυμίζει ροζ γραμμή στην καλύτερη περίπτωση.

Ποιος όμως δίνει σημασία σε έναν απλό πονόλαιμο; Κανένας, μέχρι η κατάσταση να γίνει βασανιστική και πλέον να πονάς ακόμα και όταν απλώς καταπίνεις.

Φτιάξε ένα ζεστό, θα σου πει η μάνα σου.

Μήπως να φάω ένα παγωτό να το χαρώ κιόλας; θα αναρωτηθείς εσύ αφού ολοκληρώσεις αυτό το άρθρο.

Γιατί και τα δύο, ζεστά και κρύα, μπορούν να φανούν εξίσου θεραπευτικά και να ανακουφίσουν τον λαιμό σου από αυτόν τον ανυπόφορο πόνο.

Σε αυτό το ντέρμπι, σαφώς και νικάνε με διαφορά τα ζεστά ροφήματα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Οστεοπαθητικής, όχι μόνο καταπραΰνουν τον πονόλαιμο αλλά έχουν και ακόμα μία ιδιότητα: Κάνουν πιο χαλαρή και λεπτή τη βλέννα και έτσι αποβάλλεται πιο εύκολα από τον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα να ανακουφίζεσαι και από τη ρινική συμφόρηση και το μπούκωμα. Σπουδαία αποτελέσματα, κι αν τώρα που το διαβάζεις είσαι μπουκωμένη, νιώθεις.


Και τα κρύα όμως, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, μπορούν να βοηθήσουν αφού, φαντάσου, τα συνιστά και η κλινική Mayo. Κρύα ροφήματα, παγωτό ή ακόμα και λίγος πάγος (μπρρρ) ελαττώνουν τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του φάρυγγα.

Δεν ξέρω για σένα, εγώ ένα τσαγάκι θα φτιάξω. Θα ποντάρω στα σίγουρα.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ