2012-05-26 13:27:34
Φωτογραφία για Έφοδος αστυνομικών στην Αθήνα για τη σύλληψη ενός εκ των δραστών της δολοφονίας Θ.Λαζανά
Σε περιοχές εκτός Πατρών έχουν μεταφερθεί οι έρευνες της τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραστών της δολοφονίας τους 29χρονου Θαν. Λαζανά τα ξημερώματα... του περασμένου Σαββάτου στις Ιτιές της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patratimes.gr πριν από ένα εικοσιτετράωρο άνδρες της ασφάλειας Πάτρας επιχείρησαν σε περιοχή της Αθήνας μετά από πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο ένας από τους δράστες είχε βρει καταφύγιο εκεί.

Ωστόσο από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να προδίδει πως κάποιος από τους δυο δράστες της δολοφονίας που παραμένουν ασύλληπτοι είχε περάσει από τον συγκεκριμένο χώρο.

Τα πρόσωπα των δραστών σε video

H Αστυνομική Διέυθυνση Αχαΐας έχει στην κατοχή της video, στο οποίο απεικονίζονται τα πρόσωπα των τριών δραστών. Πρόκειται για εικόνα από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, όπου οι τρείς Αφγανοί λαθρομετανάστες, λίγο πριν διαπράξουν την δολοφονία είχαν μεταβεί προκειμένου να αγοράσουν καφέδες και τόστ.


Αντίγραφα της ταινίας έχουν σταλεί και σε αστυνομικές διευθύνσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τα επιχειρησιακά λάθη της αστυνομίας

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν την περασμένη Τρίτη στο χώρο πέριξ του κλειστού βιομηχανοστασίου της Π-Π πληθαίνουν οι φωνές συνδικαλιστών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το σχεδιασμό που είχε γίνει για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αξιωματικοί και μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνουν λόγο για αλόγιστη και άσκοπη χρήση χημικών κατά των πολιτών, μη έγκαιρο αποκλεισμό της επίμαχης λιμενικής ζώνης και αντιμετώπιση των επίδοξων εισβολέων στο χώρο του εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής από... απόσταση.

Αυτά υποστηρίζουν είναι μερικά από τα... “φάουλ” που αποδίδονται στις αστυνομικές δυνάμεις κατά τα επεισόδια στην Ακτή Δυμαίων.

Έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός ήταν για με πολλά λάθη και έντονες παραλείψεις, που όχι μόνο δεν συνέβαλαν στην ανάσχεση των επεισοδίων, αλλά αντιθέτως επιδείνωσαν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομίας αποδίδονται τα ακόλουθα λάθη:

*Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν απέκλεισαν την πρόσβαση στο χώρο του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής. Η παράταξη τους έπρεπε να είχε γίνει σε μεγαλύτερη απόσταση, ώστε η πρόσβαση στο εργοστάσιο να μην είναι δυνατή.

*Κακώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν “πρέσαραν” από κοντά τους επίδοξους εισβολείς. Κατά τον συνήθη επιχειρησιακό σχεδιασμό οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάσσονται κατά τέτοιοι τρόπο ώστε ο αντίπαλος να νιώθει την “ανάσα” τους

*Κακώς επίσης έγινε αλόγιστη και άσκοπη χρήση χημικών κατά των πολιτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και εν μέρει πανικός

*Ήταν τουλάχιστον ατυχής η εντολή που δόθηκε στους δικυκλιστές να προχωρήσουν σε συλλήψεις, με τα γνωστά παραλίγο τραγικά αποτελέσματα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ