2024-03-07 09:50:14
Φωτογραφία για Πώς ένα σκισμένο εισιτήριο τρένου βοήθησε τους αστυνομικούς της Βομβάης να λύσουν μια υπόθεση δολοφονίας!



Ένα ταξίδι από το Αχμενταμπάντ στη Βομβάη, μια δολοφονία σε διαμέρισμα της Νότιας Βομβάης και ένα μικρό στοιχείο που έμεινε πίσω που οδήγησε την αστυνομία στα κατώφλια του υπόπτου σε ένα χωριό στο Γκουτζαράτ.

Ενώ επιθεωρούσε προσεκτικά τον τόπο του εγκλήματος, ο αστυνομικός επιθεωρητής Padmakar Chavan έπεσε πάνω σε ένα σκισμένο σιδηροδρομικό εισιτήριο στα σκουπίδια. (Αναπαραστατική φωτογραφία)

indianexpress.com

Μερικές φορές, είναι η μικρότερη ένδειξη που βοηθά την αστυνομία να λύσει το πιο σοβαρό έγκλημα. Όπως η υπόθεση δολοφονίας ενός ηλικιωμένου πολίτη το 2012, που λύθηκε με τη βοήθεια των πιο απίθανων ενδείξεων - ένα σκισμένο σιδηροδρομικό εισιτήριο πεταμένο στα σκουπίδια.

Στις 2 Μαρτίου 2012, κάτοικοι του κτιρίου Ayesh Adam στην περιοχή Masjid της Νότιας Βομβάης κάλεσαν την αστυνομία της Pydhonie αφού βρήκαν μια άσχημη μυρωδιά να αναδύεται από το δωμάτιο No 9 του κτιρίου. Η αστυνομία έσπασε την πόρτα και βρήκε το σώμα του Allarakha Ibrahim Siddi , 72. Στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου χρησιμοποιώντας ζώνη που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, είπε η αστυνομία.


Μια προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Σίντι, κάτοικος Γκουτζαράτ, συνήθιζε να σύχναζε περιστασιακά στη Βομβάη και έμενε σε αυτό το σπίτι που ανήκε σε έναν από τους εκλιπόντες συγγενείς του. Όταν η αστυνομία ρώτησε τους γείτονες, είπαν ότι ο Σίντι είχε έρθει στη Βομβάη στις 28 Φεβρουαρίου μαζί με έναν νεαρό άνδρα. Κανείς δεν ήξερε τίποτα για αυτόν τον νεαρό και δεν φαινόταν πουθενά μετά το περιστατικό. Έλειπε και το κινητό του Σίντι.

Ενώ επιθεωρούσε προσεκτικά τον τόπο του εγκλήματος, ο αστυνομικός επιθεωρητής Padmakar Chavan έπεσε πάνω σε ένα σκισμένο σιδηροδρομικό εισιτήριο στα σκουπίδια. Το εισιτήριο ήταν για ένα γενικό διαμέρισμα και είχε ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου για ένα ταξίδι δύο επιβατών μεταξύ Ahmedabad και Mumbai Central.

Ο Τσαβάν δεν έχασε χρόνο και έστειλε μια ομάδα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αχμενταμπάντ και τους ζήτησε να ελέγξουν το βίντεο του γενικού διαμερίσματος που πυροβολούν γενικά οι αξιωματούχοι του RPF για να περιορίσουν το μαύρο μάρκετινγκ των σιδηροδρομικών εισιτηρίων από τους πράκτορες. Η ομάδα της αστυνομίας έλεγξε μόνο τα βίντεο εκείνων των τρένων με προορισμό τη Βομβάη που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν μετά τη στιγμή που ο Σίντι αγόρασε το εισιτήριο.

Με τη βοήθεια του μακρινού συγγενή του Σίντι (ο οποίος στάλθηκε να βοηθήσει την αστυνομική ομάδα), η ομάδα της αστυνομίας εντόπισε τον Σίντι να προσπαθεί να επιβιβαστεί σε τρένο. Μαζί του εθεάθη ένας νεαρός αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καθαρό. Ακόμη και οι κάμερες κλειστού κυκλώματος δεν είχαν καταφέρει να απαθανατίσουν το πρόσωπό του.

Στη συνέχεια, η ομάδα της αστυνομίας πήγε στο χωριό του Siddi, Mandal, στην πόλη Viramgam. Σε ερώτηση με τους χωρικούς, η αστυνομία έμαθε ότι ο Σίντι ήταν φτωχός και συχνά δανειζόταν χρήματα από ανθρώπους. Οι χωρικοί είπαν στην αστυνομία ότι ένας νεαρός Χανίφ εθεάθη συχνά με τον Σίντι. Όταν η αστυνομία έδειξε στους χωρικούς την εικόνα του νεαρού στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ahmedabad, επιβεβαίωσαν ότι ήταν ο Hanif.

Ο Hanif Diwan, 20 ετών, ήταν μηχανικός ελαστικών που έμενε στο ίδιο χωριό. Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του και τον έπιασε.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής ανάκρισης, ο Diwan φέρεται να παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον Siddi. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Diwan είπε ότι γνώριζε τον Siddi τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Ντιβάν είχε στοιχηματίσει κάποτε χρήματα στο κρίκετ και όταν ο Σίντι το έμαθε, φέρεται να τον εκβίασε και ζήτησε 10.000 Rs και απείλησε να ενημερώσει τον πατέρα του. Ο Diwan φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι έδωσε στον Siddi 10.000 Rs, αλλά ο Siddi δεν επέστρεψε ποτέ τα χρήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον Φεβρουάριο, ο Diwan ζήτησε από τον Siddi να του επιστρέψει τα χρήματά του. Ο Σίντι του ζήτησε να τον συνοδεύσει στη Βομβάη και είπε ότι θα επέστρεφε τα χρήματά του εκεί. Στη Βομβάη, όταν ο Diwan ρώτησε τον Siddi για τα χρήματα, εκείνος φέρεται να τον αγνόησε και προσπάθησε να αλλάξει το θέμα. Αυτό εξόργισε τον Diwan που στραγγάλισε μέχρι θανάτου τον Siddi χρησιμοποιώντας ζώνη, ισχυρίστηκε η αστυνομία.

Αργότερα, ο Diwan έφυγε από το σπίτι, μαζεύοντας όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αστυνομία κοντά του. Αυτό περιελάμβανε το τηλέφωνο του Σίντι που φέρεται να πέταξε στο ποτάμι μαζί με το δικό του κινητό ενώ επέστρεφε στο χωριό του. Το σκισμένο σιδηροδρομικό εισιτήριο έμεινε πίσω.

sidirodromikanea.blogspot.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ