2017-12-04 19:18:18
Φωτογραφία για Λουκέτο σε 259 καταστήματα βάζει η RBS
Το κλείσιμο 259 υποκαταστημάτων και την περικοπή 680 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland, στο πλαίσιο των ενεργειών της για μείωση του κόστους, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τους πελάτες της να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η βρετανική τράπεζα έχει κλείσει 180 καταστήματα από τον Μάρτιο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο 1.000 θέσεις εργασίας. Σε ανάλογες κινήσεις έχει προβεί και η βρετανική Lloyds Banking Group, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα διακόψει τη λειτουργία 49 καταστημάτων.

Ακόμα, οι βρετανικές τράπεζες θα προχωρήσουν στο κλείσιμο 762 καταστημάτων φέτος, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι φτωχότερων περιοχών δεν θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης επαφής με τις υπηρεσίες των τραπεζών.

Η Τζέιν Χόγουαρντ, διευθύντρια του δικτύου υποκαταστημάτων της RBS, ανέφερε στο Reuters ότι οι πελάτες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και αποφεύγουν να επισκεφθούν τα καταστήματα. «Θα υπάρξουν ορισμένοι πελάτες που θα απογοητευθούν από το γεγονός ότι κλείνουμε τα καταστήματά μας και καταλαβαίνω γιατί. Ωστόσο είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».


Από την πλευρά του, το συνδικάτο των εργαζομένων στην Royal Bank of Scotland δήλωσε πως η τράπεζα «αποδεκατίζει» το δίκτυο καταστημάτων της. «Αυτή η ανακοίνωση θα αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της τραπεζικής στη χώρα αυτή και θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και εκατοντάδες δρόμοι να μείνουν χωρίς τραπεζικές εγκαταστάσεις», σχολίασε ο Ρομπ Μακ Γκρέγκορ, στέλεχος του συνδικάτου των εργαζομένων.

Τα τελευταία αυτά κλεισίματα θα επηρεάσουν τα brands RBS και Natwest στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκοτία, μειώνοντας τον αριθμό των καταστημάτων σε περίπου 744.

Η RBS ελπίζει να δημοσιεύσει το πρώτο της κέρδος από το 2007 το 2018, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα έρθει σε ένα διακανονισμό πολλών δισεκατομμυρίων λιρών με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση με τις πωλήσεις ενυπόθηκων δανείων πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ