2017-12-05 01:03:10
Φωτογραφία για Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί;
Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ένα ανοιγμένο μπουκάλι κρασί; Αν και η απάντηση είναι εντελώς υποκειμενική, ακολουθούν μερικές σκέψεις για τη διάρκεια ζωής του κρασιού.

Αυτό που συμβαίνει με το κρασί όταν καταναλώνετε το μισό μπουκάλι ή περισσότερο, είναι ότι υπάρχει ένα κενό αέρα που γεμίζει τη φιάλη. Με την πάροδο του χρόνου, όταν το κρασί εκτίθεται σε υπερβολικό αέρα, οι φαινόλες -τα συστατικά που επηρεάζουν τη σύσταση του κρασιού- θα εξαφανιστούν και θα χαλάσουν τη γεύση του.

Πρέπει λοιπόν να αφήνουμε ένα μπουκάλι ανοιχτό για μία ή δύο ημέρες; Όχι, δεν αξίζει τα χρήματά σας! Όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι κρασί, είναι καλύτερο να το πιείτε μέσα σε 4-6 ώρες από το άνοιγμα χωρίς να υπονομεύσετε τη γεύση του. Το κρασί θα αλλάξει ελαφρώς κατά τη διάρκεια της οξείδωσης αλλά με θετικό τρόπο. Παρόλο που αν το αφήσετε ανοιχτό για μερικές ημέρες δεν θα επηρεάσει την υγεία σας, θα αντιληφθείτε μια μικρή διαφορά την επόμενη μέρα. Οι γεύσεις θα εξαφανιστούν μετά από 2-3 ημέρες. Αλλά και πάλι, αυτό που εσείς θεωρείτε αποδεκτό διαφέρει από εκείνο που θεωρούν οι άλλοι.

Για να επιβραδύνετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακατέψει το μπουκάλι πριν το βάλετε στο ψυγείο. Ο ρυθμός οξείδωσης θα εξαρτηθεί επίσης από τον τύπο και την ηλικία του οίνου. Αλλά για να αποφύγετε οποιαδήποτε απογοήτευση, πιείτε το μέσα στην ίδια μέρα -αν είναι δυνατόν. Και όταν πρόκειται για το μαγείρεμα με κρασί, ισχύουν επίσης οι ίδιοι κανόνες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ