2017-12-05 11:22:55
Φωτογραφία για ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή στις 12:00 και η πορεία προς τη Βουλή, παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε για νομοτεχνικές βελτιώσεις η τροπολογία που αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων για κήρυξη απεργίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία προέβλεπε πως για την κήρυξη απεργίας απαιτείται να είναι σύμφωνο το 50% των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, ενώ με τον ισχύοντα νόμο απαιτείται το 20%.

Αν και η κυβέρνηση την απέσυρε αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ΑΔΕΔΥ διευκρινίζει ότι η σημερινή κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ενώ έχει ήδη καταγγείλει ότι «επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, ενός δικαιώματος «που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!». Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχει κηρυχθεί πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου. 

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επίμαχο ζήτημα θα πραγματοποιήσει στις 12:00 το ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, διαμηνύοντας: «Η κυβέρνηση με ό,τι ταχυδακτυλουργικά κόλπα και αν κάνει δεν μπορεί να μας ξεγελάσει. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία». 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παραμένει πρώτη η Φαίη...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παραμένει πρώτη η Φαίη...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ