2017-12-06 16:39:58
Φωτογραφία για Η 2η γενιά Ryzen “Pinnacle Ridge” θα υποστηρίζει το socket AM4
H δεύτερη γενιά των επεξεργαστών Ryzen για υπολογιστές desktop θα υποστηρίζει την υπάρχουσα υποδοχή AM4. Αυτό σημαίνει ότι ένας χρήστης που διαθέτει υπολογιστή που βασίζεται σε motherboard με το socket AM4, θα μπορεί αφού πρώτα αναβαθμίσει την έκδοση του BIOS της μητρικής του, να εξοπλίσει τον υπολογιστή του με κάποιον εκπρόσωπο της 2ης γενιάς επεξεργαστών AMD Ryzen. Έτσι, τα περισσότερα σημερινά motherboards θα απαιτήσουν την αναβάθμιση του BIOS τους για να υποστηρίξουν τόσο τις επερχόμενες Ryzen “Raven Ridge” APUs όσο και τις CPUs Ryzen τύπου “Pinnacle Ridge” αφού και οι δύο απαιτούν αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση AGESA 1.0.0.7. 

Στη συνέντευξη, ο James Prior της AMD επιβεβαίωσε ότι η Αμερικάνικη εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει στην επικαιρότητα το socket AM4 ως το mainstream-desktop processor socket μέχρι και το 2020, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ότι τουλάχιστον δύο ακόμη γενιές επεξεργαστών θα το υποστηρίξουν Η επόμενη γενιά επεξεργαστών Ryzen για την πλατφόρμα mainstream-desktop είναι οι “Pinnacle Ridge” που φημολογείται ότι αποτελούν “σμίκρυνση” στα 12nm των επεξεργαστών “Summit Ridge” με αποτέλεσμα να λειτουργούν σε υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας
. Το ότι θα διατηρήσει για δύο, τρία χρόνια πάντως το socket, δεν σημαίνει ότι θα διατηρήσει και το/τα chipsets της 300-series για το ίδιο διάστημα. Ενδεχομένως να δούμε νέα chipsets να κυκλοφορούν από την AMD που ενδεχομένως θα προσφέρουν περισσότερα lanes για παράδειγμα (από τα 6-8 PCI-Express Gen.2.0 που προσφέρουν σήμερα). 

 Site: TechPowerUp

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Designare στο X299 από τη GIGABYTE
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Designare στο X299 από τη GIGABYTE
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ