2017-12-07 08:46:33
Φωτογραφία για Επίσκεψη Ερντογάν: Ελληνικά F-16 θα αποδώσουν τιμές στον Τούρκο πρόεδρο
Τρία ελληνικά μαχητικά F-16 της 337 Μοίρας έχουν αναλάβει να παραλάβουν τον Τούρκο Πρόεδρο την ώρα που θα μπει στο FIR Αθηνών.

Οι πιλότοι που καθημερινά αναχαιτίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη, αυτή τη φορά θα του αποδώσουν τιμές σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Το αεροσκάφος του Ερντογάν θα απογειωθεί στις 9 το πρωί από το αεροδρόμιο Esenboğa της Άγκυρας και στις δέκα παρά δέκα θα μπει στο FIR Αθηνών από την περιοχή της Χίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι θα είναι από τς σπάνιες φορές που τουρκικά αεροσκάφη θα εισέλθουν νόμιμα στον ελληνικό εναέριο χώρο, και μάλιστα με σχέδιο πτήσης!

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα συνοδεύσουν τον Τούρκο πρόεδρο μέχρι το Ελευθέριος Βενιζέλος, και θα του αποδώσουν τιμές.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, την ώρα που ο Ερντογάν θα εμφανιστεί στην σκάλα του αεροσκάφους, η τριάδα των ελληνικών μαχητικών θα περάσει πάνω από τον τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος, σε ένδειξη τιμής.


Κάθε φορά που αρχηγός κράτους επισκέπτεται τη χώρα μας, μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται και συνοδεύουν τιμητικά το VIP αεροσκάφος από την στιγμή που μπαίνει στο FIR Αθηνών.

Αυτό έγινε στις επισκέψεις Πούτιν, Ολάντ και Ομπάμα και γίνεται κάθε φορά που ανώτατος πολιτειακός άρχοντας άλλης χώρας επισκέπτεται την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμί Πούτιν για παράδειγμα, τα ελληνικά μαχητικά F-16 πήραν θέσεις δίπλα στον ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96-300PU και το συνόδευσαν μέχρι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μάλιστα, την ώρα που o Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε στην σκάλα για να κατέβει από το προεδρικό αεροσκάφος έκαναν μια διέλευση πάνω ακριβώς από το Ελευθέριος Βενιζέλος σε ένδειξη απόδοσης τιμών.

Ανάλογες τιμές αποδόθηκαν και στην πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.  Μόλις το alcon-900 που μετέφερε το γαλλικό προεδρικό ζεύγος εισήλθε από την Κέρκυρα στο FIR Αθηνών, δυο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 της Πολεμικής μας Αεροπορίας συνόδευσαν το αεροσκάφος μέχρι την Αθήνα.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ