2017-12-07 12:34:37
Φωτογραφία για Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάννης
Αυστηρό μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος λίγο μετά την υποδοχή του Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό

Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο για τις αξιώσεις του γύρω από τη Συνθήκη της Λωζάννης, που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

«Είναι αυτονόητο ότι για να πετύχουμε τους στόχους που θέλουμε για να είναι αυτή η επίσκεψη ιστορική, λόγω και της ιστορίας της Ελλάδας, προϋποθέτει τον ειλικρινή σεβασμό τόσο των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου όσο και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και εξήγησε:

«Για να μείνω στο Διεθνές Δίκαιο, γυρίζω πίσω στην εποχή που έγινε μια άλλη ιστορική επίσκεψη, από τον Ελευθέριος Βενιζέλο και τον Κεμάλ Αττατούρκ, η οποία έμεινε ιστορική γιατί σεβάστηκε τη Συνθήκη της Λωζάννης, βάση της φιλίας των δύο λαών. Αυτή η συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για Γκρίζες Ζώνες, ούτε για κάτι άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.


Στην αρχή της ομιλίας του ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία, τονίζοντας ότι οι Έλληνες είναι εδώ για να σφίξουν το χέρι στη γείτονα χώρα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι και προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Η επίσκεψη αυτή, 65 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη του προηγούμενο Τούρκου προέδρου, πρέπει να μείνει ιστορική και για τις σχέσεις των δύο λαών και για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, την οποία ευνοούμε εμείς Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά.

ant1news.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ