2017-12-08 13:31:10
Φωτογραφία για Μία 10λεπτη θεραπεία παύει τους πόνους στη μέση
Συντάκτης: efsyn.gr

Οπωσδήποτε εντυπωσιακά μπορεί να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα μία νέας επιστημονικής μελέτης, η οποία χρησιμοποίησε μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο προκειμένου να απελευθερώσει από τον πόνο άτομα με χρόνια πάθηση στη περιοχή της μέσης τους.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ποσοστό πάνω από το 80% των ατόμων που συμμετείχαν, παρέμειναν χωρίς πόνους για διάστημα ενός έτους μετά τη θεραπεία που έλαβαν.

Πιο συγκεκριμένα, σε 80 άτομα που είχαν πόνους στη μέση για τουλάχιστον τρεις μήνες εξαιτίας κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου, εφαρμόστηκε η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος θεραπείας με παλμική ραδιοσυχνότητα.

Πρόκειται για μία σύγχρονη μέθοδο που έχει εφαρμογή σε πολλές παθήσεις πόνου. Στην εν λόγω θεραπεία εισάγεται ένα ηλεκτρόδιο, μέσω ειδικής βελόνας, στον στόχο, προκαλώντας ελεγχόμενη παραγωγή θερμότητας που φτάνει έως τους 42°C.


Σημειώνεται ότι οι εν λόγω ασθενείς δεν είχαν ανταποκριθεί προηγουμένως σε συντηρητικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης και της φαρμακευτικής αγωγής.

Έπειτα από μία 10λεπτή θεραπεία, με τη μέθοδο της παλμικής ραδιοσυχνότητας, οι ασθενείς απαλλάχθηκαν άμεσα από τους πόνους τους και ξαναγύρισαν στις καθημερινές δραστηριότητές τους. Επίσης, το 81% δεν ξαναένιωσε πόνους για χρονικό διάστημα ενός έτους. Μόλις 6 από τους ασθενείς χρειάστηκαν και δεύτερη, παρόμοια θεραπεία.

Και ίσως το πλέον σημαντικό: το 90% των ασθενών απέφυγε τη χειρουργική επέμβαση, ενώ κανείς δεν παρουσίασε παρενέργειες.

Η εν λόγω έρευνα είχε ως επικεφαλής τον Dr. Alessandro Napoli (Πανεπιστήμιο Sapienza, Ρώμη) και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Radiological Society of North America που έλαβε χώρα στο Σικάγο. Δείτε ΕΔΩ περαιτέρω πληροφορίες.
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ