2017-12-11 19:55:41
Φωτογραφία για Έτσι θα διαρκεί το άρωμά σου περισσότερο!
Το να μυρίζεις όμορφα όλη την ημέρα είναι σημαντικό, καθώς κι εσύ νιώθεις καλά, αλλά και οι γύρω σου.

Το πώς μυρίζεις έχει να κάνει και με την πρώτη εντύπωση που θα δώσεις στον απέναντί σου. Οπότε είναι σημαντικό να κρατάει η κολόνια σου όσο περισσότερο γίνεται.

Βέβαια τις περισσότερες φορές το άρωμα από την κολόνια κρατάει περίπου 3-4 ώρες. Όταν θα βγεις όμως μια βόλτα ή όταν είσαι στη δουλειά σου σίγουρα δεν θα μείνεις μόνο 4 ώρες αλλά παραπάνω. Υπάρχουν μερικά κόλπα όμως για την κάνεις να κρατάει περισσότερο.

Βάλε αμέσως μετά το μπάνιο

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν βάλεις άρωμα λίγο πριν φύγεις από το σπίτι θα κρατήσει παραπάνω. Η λογική λέει ότι αφού έχει 4 ώρες διάρκειας, όσο πιο αργά την βάλεις τόσο πιο αργά θα φύγει από πάνω σου. Στην πραγματικότητα όμως η καλύτερη στιγμή είναι αμέσως μετά το μπάνιο.

Επειδή μετά το μπάνιο οι πόροι είναι ανοιχτοί, το άρωμα μπαίνει στο δέρμα και μένει μέσα στους πόρους. Έτσι το άρωμα κρατάει περισσότερο πάνω σου.


Ενυδάτωσε το δέρμα σου πριν τη χρήση

Μία πολύ καλή παρομοίωση του δέρματος είναι το έδαφος. Αν το έδαφος είναι καιρό σε ξηρασία έχει πρόβλημα να συγκρατήσει το νερό. Αν όμως βρέχεται συχνά τότε απορροφάει το νερό κατευθείαν. Κάπως έτσι λειτουργεί και το άρωμα πάνω στο δέρμα σου. Χρειάζεται ενυδατωμένη επιδερμίδα για να μπορέσει να μείνει περισσότερη ώρα πάνω σου. Αν έχεις πρόβλημα ξηροδερμίας δεν είναι ντροπή να χρησιμοποιήσεις  ενυδατική κρέμα.

Επέλεξε το άρωμά σου

Τα περισσότερα αρώματα στις μέρες μας βγαίνουν μαζί με μια σειρά αντίστοιχων προϊόντων όπως σαπούνια, aftershave, κρέμα σώματος και άλλα. Χρησιμοποιώντας όλα τα προϊόντα της σειράς μπορείς να κάνεις το σώμα σου να αποκτήσει μια συγκεκριμένη μυρωδιά χωρίς να κάνεις μίξεις αρωμάτων.

Ψέκασε τους καρπούς σου

Επειδή στα σημεία που είναι οι καρποί περνάνε φλέβες και αρτηρίες και είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, είναι πιο θερμά από το υπόλοιπο σώμα. Αυτή η ζέστη βοηθάει τα αρώματα να παραμένουν έντονα για περισσότερη ώρα.

Μην κρατάς το μπουκάλι με το άρωμα στο μπάνιο

Το μπάνιο συνήθως είναι ζεστό, βρεγμένο με υγρασία και πολύ φως. Είναι ένα πολύ καλό μέρος για να ετοιμαστείς πριν φύγεις από το σπίτι, αλλά δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να κρατάς το άρωμά σου. Κράτησε την κολόνια σου σε κάποιο μέρος δροσερό, χωρίς φως και στεγνό. Ένα συρτάρι στο υπνοδωμάτιο είναι μια πολύ καλή λύση.

Μην ψεκάζεις πάνω στα ρούχα σου

Μπορεί να λένε να ψεκάζεις τα ρούχα σου με άρωμα γιατί κρατάει περισσότερο αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Απέφυγε να ψεκάζεις άρωμα στα ρούχα σου γιατί μπορεί να βλάψει το ένδυμα, αφού πολλές κολόνιες έχουν βάση το αλκοόλ. Επίσης, το άρωμά σου θα εξαφανιστεί γρήγορα λόγω της ροής του αέρα που περνάει από το ρούχο.

Μην το παρακάνεις

Συνήθως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν βάλεις περισσότερο άρωμα θα κρατήσει περισσότερο. Αυτό έχει μια λογική αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μυρίζεις έντονα και να αλλοιώσεις τη μυρωδιά του αρώματος. Για να μην πούμε για τους γύρω σου που θα σε μισήσουν γιατί δεν θα μπορούν να πάρουν ανάσα από την υπερβολική δόση. Είναι σαν κάποιες γυναίκες που βάζουν 800 κιλά άρωμα και όταν περνάνε από δίπλα σου αντί να μυρίζεις το όμορφο άρωμα προσπαθείς να κρατήσεις την αναπνοή σου μέχρι να απομακρυνθεί. 4-5 ψεκασμοί σε διαφορετικά σημεία τους σώματος είναι αρκετά.

Μην τρίβεις την κολόνια

Μπορεί να έχεις δει, να έχεις ακούσει ή να κάνεις το τρίψιμο της κολόνιας μεταξύ των καρπών αλλά είναι λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Άφησε το άρωμα να απορροφηθεί από το δέρμα σου.

Πηγή: the-man.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ