2017-12-11 20:00:11
Φωτογραφία για 10 tips για να απαλλαγείς από τον ενοχλητικό πονόλαιμο
Παρουσιάζεται κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες και ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του κοινού. Πονόλαιμος, ο ενοχλητικός.

Εμποδίζει την κατάποση και την ομιλία, δημιουργεί αίσθημα φαγούρας στο λαιμό, ενόχληση στις αμυγδαλές και καταρροή. Ο πονόλαιμος προκύπτει από φλεγμονή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και συγκεκριμένα του φάρυγγα, του λάρυγγα και των αμυγδαλών. Το πιο σύνηθες αίτιο αποτελούν οι ιογενείς λοιμώξεις.

Ανεξάρτητα από την αιτία, η άμεση ανησυχία σου όταν πονά ο λαιμός σου είναι να ανακουφιστείς γρήγορα. Ακολουθούν 10 φυσικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς πιο γρήγορα.

1) Ξεκουράσου: Μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω υποχρεώσεων να μην προλαβαίνεις να κοιμηθείς, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα 8 με 10 ώρες ύπνου για μερικές ημέρες θα σε βοηθήσουν πολύ.

2) Ναι στα μπαχαρικά: Μια κουταλιά κανέλας σε ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι μπορεί να είναι ευεργετική και καταπραϋντική. Το μπαχαρικά είναι αντιφλεγμονώδη και αποτελούν φυσική θεραπεία ανά τους αιώνες.


3) Ζεστά ροφήματα: Βοηθούν πάντα. Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τσάι του βουνού και πρόσθεσε μια φλούδα από λεμόνι και μια φλούδα από πορτοκάλι. Ένα γαρύφαλλο και ένα μικρό ξύλο κανέλας. Μόλις το μείγμα βράσει, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι όσο είναι ζεστό.

4) Ενυδάτωση: Είναι παραδεδεγμένο ότι το νερό μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην κατάσταση. Κρατώντας τον λαιμό ενυδατωμένο αποφεύγεις σημαντικά τον έντονο πόνο.

5) Ναι στα καυτερά: Μια καυτερή σάλτσα που θα προστεθεί στο φαγητό σου μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τον πόνο και εννοείται ότι αυτό θα προσθέσει έξτρα γεύση στο γεύμα σου.

6) Φάε κοτόσουπα: Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι η κοτόσουπα μειώνει την παραγωγή βλέννας στις ρινικές διόδους. Βασική αιτία του πονόλαιμου.

7) Αλατόνερο: Πρόσθεσε δύο μεγάλες κουταλιές αλατιού σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό, κάνε γαργάρες αλλά μην καταπιείς το μείγμα. Επανάλαβε τρεις φορές την ημέρα.

8) Ξεκούρασε τη φωνή σου: Μείωσε τον πόνο με αφωνία. Προσπάθησε να αποφύγεις άσκοπες συζητήσεις και προτίμησε τα γραπτά μηνύματα. Θα ανακουφιστείς αμεσότερα από τον πονόλαιμό.

9) Όχι στο αλκοολ: Τις ημέρες που θα νιώθεις να ταλαιπωρείσαι από τον ενοχλητικό πόνο, προσπάθησε να αποφύγεις την κατανάλωση αλκοόλ για να ενυδατώσεις τον λαιμό σου. Η καλύτερη λύση είναι νερό και ζεστά ροφήματα.

10) Επισκέψου γιατρό: Αν ο πονόλαιμος συνοδεύεται από πυρετό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσεις φαρμακευτική αγωγή. Πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού σου.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ