2017-12-12 14:27:42
Φωτογραφία για Νέες αντιφάσεις από την αυτόπτη μάρτυρα
Με την πλευρά της πολιτικής αγωγής να αμφισβητεί την αξιοπιστία της αυτόπτη μάρτυρα που εξετάστηκε χθες και να ζητά την κράτησή της, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η

δίκη σε δεύτερο βαθμό των Κορκονέα-Σαραλιώτη για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για την αυτόπτη μάρτυρα Αντα Τζορμπατζούδη, που είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αστυνομικό Δήμο Μηνούδη κατά τη διενέργεια της ανακριτικής αυτοψίας, υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο, σύμφωνα με την ίδια, στεκόταν ο δεκαπεντάχρονος Αλέξης την ώρα που ακούστηκαν οι δύο πυροβολισμοί. Σε βάρος της συγκεκριμένης μάρτυρα είχε ασκηθεί εισαγγελική δίωξη για ψευδορκία στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, όπου τελικά αθωώθηκε.

Οι αντιφάσεις ωστόσο στις οποίες υπέπεσε και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Εφετείο τη χθεσινή μέρα οδήγησαν τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, Νίκο Κωνσταντόπουλο και Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ζητήσουν από την έδρα του δικαστηρίου τον ποινικό έλεγχό της με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την παραπομπή των πρακτικών της κατάθεσής της στην Εισαγγελία. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής και επιφυλάχθηκε να ελέγξει την αξιοπιστία της μάρτυρος με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας.


Σε δήλωσή της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε αναφορικά με την εξέλιξη της δίκης ότι «σήμερα (σ.σ.: χθες) εξετάστηκε η μάρτυρας εντός εισαγωγικών, η κ. Τζορμπατζούδη, το πρόσωπο που αποκαλύφθηκε στην πρωτόδικη διαδικασία ότι μαζί με επίορκους αστυνομικούς είχε προσπαθήσει να επηρεάσει την ανακριτική αυτοψία και να δημιουργήσει σύγχυση σε σχέση με το τι συνέβη εκείνη τη βραδιά».

Συνέχισε μάλιστα προσδιορίζοντας ότι «ήταν μια αποκαλυπτική συνεδρίαση γιατί κατεδείχθη και σήμερα ότι εκείνες τις ημέρες, από τις πρώτες ώρες, για την ακρίβεια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου, ενεργοποιήθηκαν μηχανισμοί συγκάλυψης, συσκότισης και υπόθαλψης των υπαιτίων». Από την πλευρά της, η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούσε στο να προκαλέσει σύγχυση και να συσκοτίσει την υπόθεση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ήθελε να συμβάλει στην απόδοση δικαιοσύνης, κάτι για το οποίο ταλαιπωρήθηκε και συνεχίζει να ταλαιπωρείται, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αποστάσεις από το αίτημα της πολιτικής αγωγής σχετικά με την αξιοπιστία της μάρτυρα κράτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας και Νίκος Καραφέρης, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι οι παρεμβάσεις της μάρτυρα στην ανακριτική αυτοψία ουσιαστικά λειτούργησαν σε βάρος του Κορκονέα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία εξελίσσεται σε ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και χωρίς έντονο ενδιαφέρον, καθώς γίνεται μακριά από τον τόπο τέλεσης του συμβάντος, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 25 του ίδιου μήνα.

Αναζητούν ελαφρυντικά

Τον σχεδόν έναν χρόνο που βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό δεν έχει προκύψει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τα όσα είχαν ειπωθεί πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων των δύο κατηγορουμένων κινείται στην κατεύθυνση ανάδειξης της περιοχής των Εξαρχείων ως μιας ιδιαίτερα ταραχώδους και επικίνδυνης περιοχής, καθώς και της ανάδειξης ορισμένων πτυχών που οδηγούν σε συμπεράσματα ότι πριν από τη δολοφονία είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Μια υπερασπιστική γραμμή που στοχεύει κυρίως προς την πλευρά των ενόρκων και στην προσπάθεια διαμόρφωσης ελαφρυντικών για τους δύο κατηγορούμενους, ιδιαίτερα για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, προκειμένου να επιτευχθεί το «σπάσιμο» της ποινής των ισοβίων που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

efsyn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ