2017-12-14 09:07:39
Φωτογραφία για Αναζητώντας ισχυρά και αδύνατα σημεία του “κινεζικού F-35”! [video]
Το πρώτο κινεζικό αεροσκάφος με χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth) Chengdu J-20 και το πρώτο του είδους που κατασκευάζεται από χώρα εκτός των ΗΠΑ, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μυστήριο για τους Αμερικανούς.

Καθώς η Κίνα οδεύει όλο και περισσότερο προς την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του πρωτοποριακού – για τα κινεζικά δεδομένα σίγουρα – μαχητικού οι λεπτομέρειες για αυτό γίνονται περισσότερο γνωστές και ο ρόλος του πιο εμφανής.

Το διεθνούς φήμης CSIS (Center for Strategic and International Studies / Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών), αναφέρει ότι υπάρχει ήδη τρισδιάστατο μοντέλο του αεροσκάφους για τη διεξαγωγή πειραμάτων και μελετών.

Το J-20 διαθέτει χαρακτηριστικά stealth που μειώνουν δραστικά το ίχνος του στα αντίπαλα ραντάρ. Αναμένεται να είναι ικανό να μεταφέρει πλούσιο οπλισμό και πυραύλους πολύ μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς.

Ορισμένοι αναφέρουν ότι διαθέτει επαναστατικά χαρακτηριστικά ανάλογα με αυτά του αμερικανικού F-35, όπως προηγμένο ραντάρ και αισθητήρες, σύστημα μετάδοσης δεδομένων, έξι κάμερες για να έχει ο πιλότος σφαιρική αντίληψη του περιβάλλοντος όπου δρα και δεύτερο ραντάρ θερμικού ίχνους.

Ωστόσο πιστεύεται πως δεν είναι «εντελώς stealth», καθώς κάποιες γωνίες του εξέχουν και είναι πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του από τα αντίπαλα ραντάρ.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ